Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Swedbank" aicina apmeklēt mūsdienu mākslas kolekcijas izstādi interneta vidē

Lielākā publiskā mūsdienu mākslas kolekcija Latvijā tagad aplūkojama arī virtuālajā vidē – Swedbank ikvienam mākslas mīļotājam piedāvā iespēju iepazīties ar vairāk nekā 400 darbiem – gleznām, grafikām, skulptūrām un vides objektiem bankas mājas lapā http://www.swedbank.lv/docs/hce_galerija.php . Turklāt, lai labāk izprastu katra autora radītos darbus, līdzās mākslas darbu attēliem, apkopota arī interesanta un noderīga informācija par katru no māksliniekiem un darbu pārlūkošanai izveidota ērta meklēšanas programma.

Pagājušā gada sākumā sadarbībā ar galerijas “Māksla XO” vadītāju Ilzi Žeivati kopskaitā 176 darbi (91 mākslinieka darbi) tika apkopoti un izdoti unikālā “Hansabankas mūsdienu mākslas kolekcijas” albūmā, kas bija īpašs notikums mūsdienu mākslas mīļotājiem un vērtīgs avots ikvienam, kurš vēlas padziļināt savas zināšanas Latvijas mūsdienu mākslā. Turpinot veidot ciešu saikni starp biznesu, mākslu un jaunajām tehnoloģijām, Swedbank piedāvā ikvienam demokrātiskā un ērti pieejamā veidā bagātināt savas zināšanas.

Swedbank mūsdienu mākslas kolekcija jau no tās veidošanas pirmssākumiem 2004. gadā bijusi atvērta interesentiem. Ikdienā mākslas darbus var vērot ne tikai Swedbank darbinieki, klienti un viesi, bet arī ekskursijas dalībnieki, kuri apmeklē Swedbank Centrālo ēku Rīgā, Balasta dambī 1a. Turklāt Swedbank mākslas kolekcija atrodas nepārtrauktā mainībā – tā regulāri tiek papildināta ar jauniem mākslas priekšmetiem – gleznām, grafikām, skulptūrām, fotogrāfijām un tekstīlijām.

Kolekcijā lielākoties pārstāvēti autori, kuru daiļrade jau sen pārkāpusi latviešu glezniecības skolas tradīciju robežas. Darbos var saskatīt visus 20. gadsimta mākslas virzienus un skolas – sākot no postimpresionisma un fovisma, abstrakcionisma un ekspresionisma, tašisma, popārta, fotoreālisma, brutālisma un subjektīvisma līdz pat visjaunākajām, vēl nenoformulētajām 21.gadsimta  tendencēm.

Papildus informācijai:

Kristīne Jakubovska

Swedbank

Preses sekretāre

Tālr.: 67444560, 29128208

kristine.jakubovska@swedbank.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses