Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

PRUDENTIA PĀRSTĀVĒS LATVIJU GLOBĀLĀ INVESTĪCIJU BANKU TĪKLĀ

Aprīļa beigās investīciju baņķieru sabiedrība IBS Prudentia uzņemta asociācijā “Global M&A” (mergers&acquisitions – uzņēmumu apvienošanās un pārņemšana). Līdz ar Prudentia iekļaušanos šajā starptautiskajā investīciju banku tīklā Latvijas uzņēmumiem pavērsies jaunas iespējas investīciju piesaistē, veicot uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanu stratēģiskiem un cita veida investoriem, ka arī paplašināt savu darbību pērkot uzņēmumus ārzemēs. Izmantojot šī tīkla partnerorganizācijas, IBS Prudentia, kas tajā pārstāvēs Latviju, iegūs tiešu pieeju stratēģiskajiem investoriem visā pasaulē.

“Global M&A” ir viena no pasaules vadošajām neatkarīgajām M&A darījumu slēgšanas konsultāciju sabiedrību apvienībām, kas galvenokārt koncentrējas uz M&A darījumiem, kuru vērtība veido 10 līdz 250 miljonus eiro. “Global M&A” apvieno vairāk nekā 30 partnerkompānijas visā pasaulē. 2006. gadā “Global M&A” partneri saskaņā ar izdevuma MergerMarket (www.mergermarket.com) datiem organizējuši 84 darījumus 1,54 miljardu eiro (EUR) apmērā.

IBS Prudentia asociētais direktors Kārlis Krastiņš: “Pārstāvniecība šajā organizācijā ļaus mums iegūt pilnu ainu par potenciālajiem investoriem, kurus interesē iespējas investēt mūsu valstī un sadarboties ar Latvijas uzņēmējiem.” Pēc Latvijas iekļaušanās “Global M&A” un tās partneri tagad ir pārstāvēti 35 pasaules valstīs. “Jāatzīmē, ka aktivitātes uzņēmumu pirkšanas un pārdošanas ziņā Latvijā aizvien palielinās līdz ar kompāniju apvienošanās bumu Eiropā,” saka K. Krastiņš: “Globalizācija, pieaugusī konkurence un lēto kredītu ēras beigas rada pamatu tam, ka uzņēmēji arvien nopietnāk izvērtē apvienošanos kā vienu no veidiem sava biznesa attīstībai.”

Prudentia sniedz investīciju banku pakalpojumus un finanšu konsultācijas korporatīvajiem un privātajiem klientiem - konsultācijas uzņēmumu izpirkšanas un pārdošanas darījumos, biznesa izpētē un novērtēšanā, slēgtos un publiskos akciju piedāvājumos, finansējuma un kapitāla piesaistē. Kopš 1999. gada Prudentia finansisti ir organizējuši darījumus par vairāk nekā 400 miljoniem EUR.

Londonā aprīļa beigās notikušajā starptautiskajā konferencē “Global M&A Conference”, kas bija veltīta pārrobežu apvienošanās un pārņemšanas (M&A) darījumu slēgšanas izaicinājumiem, piedalījās vairāk nekā 300 delegātu no visas pasaules. Konferencē līdz ar Latviju asociācijā tika uzņemta arī Igaunija (SP Navitas) un Izraēla (AE Capital).

Šī bija jau ceturtā šāda konference un to organizēja M&A darījumu konsultāciju kompāniju asociācija “Global M&A”, kas ir viens no aktīvākajiem partneriem 20 līdz 200 miljonu eiro vērtu M&A darījumu slēgšanas jomā. Konferenci rīkoja “Global M&A” Lielbritānijas partneris, viena no vadošajām Londonas finanšu kompānijām “Livingstone Guarantee”.

Notiekot ceturto reizi, šī konference jau ir ieguvusi nozīmīga pasākuma reputāciju ar būtisku pievienoto vērtību pieredzes apmaiņā, kurā piedalās pārņemšanas darījumos un investīciju veikšanā ieinteresētu vadošo un strauji augošo kompāniju amatpersonas.

Papildus informācija par “Global M&A” interneta mājas lapā www.globalma.com.
Futbola tiesneši finansistu vidē
Global M&A konferencē piedalījās arī Pjerluidži Kollina (Pierluigi Collina), kas ir viens no pazīstamākajiem futbola tiesnešiem pasaulē. P. Kollina dalījās savā pieredzē darbojoties futbola laukumos un ārpus tiem. Viņam asistēja pretrunīgi vērtētais pazīstamais Anglijas futbola tiesnesis Grehems Polls (Graham Poll). Abu ”tiesnešu tiesneša” lomā iejutās “BBC Sports” komentētājs Gerijs Ričardsons (Garry Richardson).
Viens no pasākuma rīkotājiem, “Livingstone Guarantee” pārstāvis Jeremy Furniss, komentēja: “sarežģītajā M&A vidē, pārņemšanas darījumu īstenotājiem ir jāspēlē saskaņā ar pieaugoši sarežģītiem pārdevēju un viņu padomdevēju noteikumiem. Lai veiksmīgi noslēgtu darījumu, ir jāzina, kad spēlēt pēc noteikumiem un kad nepieciešams noteikumus pārkāpt.”

Kārlis Krastiņš, IBS Prudentia asociētais direktors
Par Prudentia
Prudentia ir vadošā investīciju banka un finanšu konsultāciju sniedzēja Latvijā. 1999. gadā Prudentia dibināja trīs partneri, ar mērķi nodrošināt nevainojamu izpildījumu pakalpojumos, kas maksimizētu pievienoto finanšu vērtību uzņēmuma klientiem.
Prudentia speciālisti ieguvuši plašu pieredzi dažādās nozarēs, ieskaitot ražošanu, celtniecību, kokapstrādi, vairumtirdzniecību, mazumtirdzniecību, transportu, plašsaziņas līdzekļus, telekomunikācijas, IT, finanšu pakalpojumus, pārtikas un dzērienu ražošanu, lauksaimniecību un farmāciju.
Prudentia darbību regulē Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisija.
Papildinformācija: www.prudentia.lv
Raimonds Ločmelis, sabiedrisko attiecību konsultants (7216834; 29287877; [email protected])

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses