Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

RSK valdei uzdod novērst auditā konstatētās nepilnības

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzdevis "RSK apdrošināšanas AS" (RSK) valdei novērst nepilnības, kuras konstatētas Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes revīzijas laikā, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Tāpat uzņēmuma valdei uzdots izvērtēt iespējas atgūt finanšu līdzekļus, kuri izlietoti iespējami nepamatotajiem maksājumiem RSK darījumu partneriem.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes prezidijs vakar nolēma virzīt izskatīšanai domes sēdē lēmumprojektu par RSK likvidēšanu.

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) izvirzītajām prasībām, paredzēts izbeigt RSK darbību un sākt tās likvidāciju, liecina sagatavotais domes lēmumprojekts.

Plānots, ka dome par RSK likvidēšanu varētu lemt 19.janvārī. Līdz lēmuma pieņemšanai jāsaņem atļauja no FKTK.

LETA jau ziņoja, ka FKTK padome pieņēmusi lēmumu apturēt visas RSK izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai līdz šā gada 31.janvārim.

FKTK šādu lēmumu pamato ar apdrošināto personu interešu aizsardzību.

Saskaņā ar šo lēmumu RSK ir aizliegts noslēgt jaunus apdrošināšanas līgumus, taču kompānija turpina pildīt līdz šī lēmuma pieņemšanai noslēgto apdrošināšanas līgumu saistības.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz to, ka RSK vadība un akcionārs Rīgas dome nespēja veikt savlaicīgus pasākumus, lai nodrošinātu apdrošināšanas kompānijas darbību atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām, skaidro FKTK.

FKTK padome uzdod par tiesisku pienākumu nekavējoties, bet ne vēlāk kā līdz nākamā gada 31.janvārim nodrošināt maksātspējas prasības izpildi un tehnisko rezervju segumu pilnā apmērā ar aktīviem atbilstoši "Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma" prasībām.

Rīgas dome bija plānojusi lemt par RSK akciju nodošanu privatizācijai, piemērojot privātā kapitāla piesaistīšanas metodi, bet lēmuma pieņemšana tika vairākas reizes atlikta Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

RSK izveidota uz apdrošināšanas AS "Rīgas slimokase" bāzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses