Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Sampo Life investīciju portfelis „Jaunā Pasaule” – nebijis jaunievedums Latvijas investīciju tirgū !

Sampo Life Latvijas investoriem piedāvā, vēl Latvijas investīciju tirgos neapgūtus jaunattīstības valstu reģionus Investīciju portfeļa „Jaunā Pasaule” ietvaros. Ieguldījumu portfelis „Jaunā pasaule” veic ieguldījumus 12 dažādās jaunatīstības valstīs, kurās šobrīd vērojama ļoti strauja ekonomiskā attīstība.

Ieguldījuma portfeļa būtiskākie ieguldījumu tirgi būs „BRIC” valstis, t.i. Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna, kā arī 8 papildinošās valstis - Ēģipte, Indonēzija, Dienvidkoreja, Meksika, Pakistāna, Filipīnas, Turcija, Vjetnama un Nigērija. 2001. gadā viena no pasaules lielākajām ieguldījumu pārvaldes kompānijām Goldman Sachs (ASV) veica globālu pētījumu, kura mērķis - noskaidrot potenciāli ienesīgākos pasaules reģionus. Toreiz pētījuma rezultātus raksturoja četras valstis: Brazīlija, Krievija, Indija un Ķīna, jeb BRIC. Šodien esam liecinieki, ka šīs prognozes ir pilnībā attaisnojušās, nodrošinot augstu ienesīgumu daudziem Sampo Life klientiem un citiem akciju tirgus investoriem. Lai arī BRIC valstu potenciāls ne tuvu nav izsmelts, šogad Goldman Sachs ir papildinājusi minēto uzskaitījumu, pievienojot jaunas valstis ar augstu turpmākās attīstības potenciālu. Šīs valstis ir: Ēģipte, Indonēzija, Dienvidkoreja, Meksika, Pakistāna, Filipīnas, Turcija, Vjetnama, Nigērija, kā arī divas valstis, kur augsto politisko risku dēļ ieguldījumu portfelis „Jaunā pasaule” neinvestēs - Bangladeša un Irāna. Lai samazinātu ieguldījuma risku, „Jaunā pasaule” piedāvā garantijas mehānismu, kurš sniedz daļēju kapitāla garantiju sākotnējai fondu daļu vērtībai (NAV - Net Asset Value), kā arī ieguldījumi „Jaunajā pasaulē” tiks strukturēti atbilstoši konkrētā brīža tirgus situācijai. Ieguldījumu portfelis daļu iepirkšanai būs atvērts tikai līdz 2008.gada 10.janvārim. „Šī ir laba iespēja veikt investīcijas reģionos ar milzīgu izaugsmes potenciālu un ierobežotu risku”, komentē Sampo Life vadītājs Uldis Mucinieks. Kopumā, šobrīd Sampo Life klientiem ir pieejami vairāk kā 30 dažādi ieguldījumu fondi, kas piedāvā dažāda riska līmeņa ieguldījumus gan globālos finanšu tirgos, gan plaša spektra jaunattīstības valstīs. SE Sampo Life Insurance Baltic ir dzīvības apdrošināšanas sabiedrība, kas piedāvā apdrošināšanas pakalpojumus privātpersonām un korporatīvajiem klientiem visā Baltijā. Sampo Life specializācija ir tirgum piesaistītās uzkrājošas apdrošināšanas pakalpojumi, apvienojumā ar dažādiem kredītņēmēju, dzīvības, riska apdrošināšanas veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses