Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Soļi inflācijas samazināšanai vairs netikšot sperti

Latvijā vairs netiks sperti soļi inflācijas samazināšanai, jo tas varētu kaitēt tautsaimniecībai, žurnālistiem pēc valdības slēgtās sēdes, kurā tika skatīta pretinflācijas plāna ieviešana un tā rezultāti, sacīja Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs, vēsta BNS.

Viņš atzinis, ka daudziem Latvijas iedzīvotājiem, iespējams, šķiet, ka inflācija pieaug un vēl nepieciešami pasākumi, lai to mazinātu, taču papildu pasākumi varētu kaitēt ekonomikas attīstībai.

Līdz ar ekonomikas bremzēšanos, kas ir jau pamanāma, inflācijai būtu jāmazinās šā gada otrajā pusē, uzskata Rimšēvičs.

LB vadītājs uzskata, ka Latvijas tautsaimniecība arī pašlaik attīstās strauji, taču ekonomikas piebremzēšanās jau ir redzama, un tādēļ Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir svarīgi saprast, cik strauji ekonomika bremzēsies, vai samazinājums nav pārāk straujš un kādi būs turpmākie valdības soļi.

Savukārt premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) žurnālistiem uzsvēris, ka svarīgi būs ekonomikas stabilizācijas jautājumi, vēsta LETA.

Valdība turpmāk īpašu uzmanību pievērsīs valsts iepirkumiem, lai tajos tiktu nodrošināta regularitāte un lielākais vairums netiktu atlikts uz gada beigām. Visiem ministriem esot uzdots pārskatīt un precizēt ministriju iepirkumu plānus, lai ekonomikā nodrošinātu regulārus iepirkumus no valsts puses.

Pamatuzstādījums esot nodrošināt, lai visu institūciju darbība tautsaimniecības stabilizācijas jomā būtu vienota, un patlaban neesot nekādu pretrunu, lai turpmāk darbotos vienotā virzienā.

Pēc premjera teiktā, vēl viens svarīgs jautājums būšot Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu apguve - iepriekšējā perioda veiksmīga noslēgšana un jaunā uzsākšana. Kā uzsvēra Godmanis, jaunajā plānošanas periodā priekšroka būs tiem projektiem, kas stimulēs ekonomisko aktivitāti valstī.

Valdība arī regulāri sekos līdzi aktuālajiem makroekonomikas rādītājiem.

Par konkrētiem soļiem valdība varētu vienoties gan tikai nākamnedēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses