Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Teilāns plāno desmitiem miljonu latu investīcijas ēdināšanas biznesā Latvijā un Ķīnā

Uzņēmējs Ēriks Teilāns tuvākajos gados desmitiem miljonu latu plāno investēt pārtikas un ēdināšanas biznesā Latvijā un Ķīnā, trešdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Teilāns, kurš ir apdrošināšanas sabiedrības "Baltijas Apdrošināšanas nams" valdes priekšsēdētājs, laikrakstam sacījis, ka drīzumā ieguldīs ievērojamas investīcijas gan nesen iegādātā "Siguldas minerālūdens" attīstībā, gan vērienīga sabiedriskās ēdināšanas tīkla izveidē Ķīnā.

Pēc DB rakstītā, "Siguldas minerālūdens" īpašnieku "Siga" Teilāns nopircis kopā ar sadarbības partneriem, lai, kā pats saka, atdzīvinātu savulaik populārā minerālūdens ražošanu. «Patlaban notiek aktīvs darbs pie kompānijas reanimēšanas un SIA "Siga" tiek pārveidota par SIA "Siguldas minerālūdens". Tiek sagatavota ēka pēc visiem ES standartiem un patlaban Rietumeiropā notiek iekārtu izgatavošana,» stāstījis Teilāns.

Iecerēts uzstādīt divas ražošanas līnijas, kur viena jau šā gada beigās sāks ražot produkciju PET iepakojumā, bet otra - stikla iepakojumā dažādos tilpumos, vēstī DB, piebilstot, kopumā projektā tuvāko divu trīs gadu laikā tiks ieguldīti aptuveni pieci miljoni eiro (43,5 miljoni latu).

Laikraksts informē, ka vērienīgi plāni uzņēmējam saistās ar strauji augošo un perspektīvo Ķīnas tirgu. Kopīgi ar biznesa partneriem no Latvijas un Rietumeiropas Teilāns patlaban gatavo augsni vairāku projektu attīstīšanai Pekinā un Honkongā, un vēlāk arī Šanhajā, un Guaņdžou.

Teilāns DB sacījis, ka patlaban notiek uzņēmuma dibināšana un uzsākta aktīva kafejnīcu - restorānu tīkla izveide un pirmie 5-10 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi durvis varētu vērt pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm nākamgad. Tuvāko piecu gadu laikā plānots atvērt 100 kafejnīcas - restorānus Pekinā, 70 - Šanhajā, un kopumā to skaitu septiņos gados iecerēts palielināt līdz 300.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses