Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vai sabiedrība spēj ierobežot inflāciju?

Augstā inflācija un Latvijas ekonomikas pārkaršana ir viena no pēdējā laika svarīgākajām politiskajām un ekonomiskajām tēmām. Valdība ir nākusi klajā ar ilgi gaidīto inflācijas ierobežošanas plānu. Eksperti diskutē par tā niansēm un izpildījuma iespējām, taču skaidrs ir viens – ir jārīkojas, lai inflāciju ierobežotu cik ātri vien iespējams un laikus novērstu Latvijas ekonomikas pārkaršanu. Taču kurš spēj ierobežot inflāciju?

Latvijas sabiedrību uztrauc augstā inflācija un ar to saistītie ekonomiskie procesi uztrauc. Taču tikai retais savos ekonomiskajos lēmumos vadās pēc ekspertu ieteikumiem. Nesenā sabiedrības paniskā reakcija pēc lata devalvācijas baumām liek domāt, ka liela daļa cilvēku neiedziļinās un neizvērtē dažādos profesionāli specifiskā sarežgītā valodā formulētos speciālistu viedokļus.

Pēc ekspertu domām cilvēki nepamatotā optimismā vieglprātīgi tērē vēl nenopelnītu naudu un par maz savlaicīgi, domā par tālejošiem mērķiem. Tikai retais savos personīgajos ekonomiskajos lēmumos saskata inflācijas cēloņus un ierobežošanas iespējas.

Pirmdien, 12.martā, plkst. 14.00 Latvijas Ugunsdzēsības muzejā, Hanzas ielā 5 tiek rīkota saruna par sabiedrības lomu inflācijas mazināšanā.

Sarunā piedalīsies Rīgas Ekonomikas augstskolas pasniedzējs Andris Strazds, Hansabankas valdes locekle Tīna Ķuze un eksperimenta „Inflācijas dzēsēji“ brīvprātīgie: aktrise Aija Dzērve un mūziķis Gunārs Kalniņš, kuri rādīs, kā ikviens no mums spēj apturēt savu personīgo un valsts inflāciju. Tiks prezentēti arī sabedriskās domas aptaujas „Sabiedrības inflācijas maldi“ rezultāti.

Tuvāka informācija:

Andris Eglājs

Tālr.: 29900899

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses