Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Veiksmīgi noslēgusies festivāla „Francijas pavasaris” ekonomiskā programma

Veiksmīgi noslēgusies festivāla „Francijas pavasaris” ekonomisko pasākumu programma, ko organizēja LR Ekonomikas ministrija un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA). Pasākuma ietvaros notikušas vairākas uzņēmēju kontaktbiržas, biznesa konferences, diskusijas par reģionālo attīstību un Latvijā viesojušies ap 200 Francijas uzņēmēju.

„Festivāls „Francijas pavasaris” bija lieliska iespēja, lai mudinātu Francijas uzņēmējus aktīvāk sadarboties ar Latviju Investīciju jomā un palīdzētu mūsu uzņēmējiem rast sadarbības partnerus Francijā,” uzskata LIAA direktors Andris Ozols. LIAA direktors uzsver, ka tas ir labs sākums produktīvai sadarbībai abu valstu uzņēmēju starpā, taču ekonomiskos ieguvumus mēs varēsim redzēt pēc zināma laika, jo gan investīciju piesaiste, gan eksporta pieaugums prasa noteiktu sagatavošanas posmu.”

Festivāla „Francijas pavasaris” ekonomiskā programma tika atklāta šī gada 22.martā ar Francijas un Latvijas konferenci. No Francijas ieradās 94 dalībnieki, to starpā valsts un pašvaldību amatpersonas, pavadošā delegācija un uzņēmēji. Šajā konferencē plaši pārstāvēti bija lielie Francijas uzņēmumi, kas darbojas infrastruktūras un enerģētikas jomās, to starpā „Dalkia”, „Gaz de France”, „RTE” (elektrotīkli), „Vinci”, „Veolia environnement”, „Alstom” un citi.

1.jūnijā Latvijas pārtikas ražotāji iepazinās ar Francijas pieredzi konferencē „Kvalitātes jautājumi pārtikas nozarē”. Tajā piedalījās apmēram 70 dalībnieki. Pēc konferences norisinājās uzņēmēju individuālās tikšanās, kurās piedalījās 15 Francijas uzņēmēji no pasaulē lielākā svaigu pārtikas produktu tirgus Rungis. Konference norisinājās „Gastronomijas dienu” ietvaros kam sekoja „Francijas gastronomijas diena” Kronvalda parkā pie Rīgas Kongresu nama.

No 13. līdz 16.jūnijam Rīgā viesojās 16 Lionas uzņēmēji, kā arī Lionas pašvaldības oficiālā delegācija. Uzņēmēju delegācijas kodolu veidoja modes industrijas pārstāvji, kas 14.jūnija vakarā sadarbībā ar Rīgas domi organizēja modes defilē. Šai uzņēmumu delegācijai tika organizēts ekonomiskais seminārs ar mērķi iepazīstināt ar Latvijas sniegtajām iespējām un priekšrocībām.

Festivāla „Francijas pavasaris” ekonomiskās sadaļas ietvaros sadarbības partnerus atraduši ne tikai uzņēmēji, bet arī valsts un pašvaldības iestādes. Jelgavas pilsētai paredzēts parakstīt sadarbības līgumu par sadraudzības pilsētu izveidi ar Parīzes priekšpilsētu Rueilu Malmeisonu (Rueimalmezon), veiksmīgas tikšanās un turpmāka sadarbība ir paredzama arī Latvijas zinātniekiem, veidojot Latvijā Eiropas mēroga zinātnes un tehnoloģiju centru magnetohidrodinamikā. Savukārt Šampaņas reģions ir uzsācis sadarbību ar LIAA, lai varētu attīstīt kopīgus projektus tieši inovāciju un augsto tehnoloģiju jomā.

„Trīs mēnešu laikā ir notikušas daudzas būtiskas tikšanās un saņemti sadarbības apliecinājumi gan no franču rūpniekiem, gan Lionas apģērbu dizaineriem un Bordo vīndariem, gan Parīzes tirgus pārstāvjiem, kurus ļoti interesē Latvijas gaļas produkcijas eksports uz Franciju. Domāju, ka bez festivāla „Francijas pavasaris” būtu grūti mobilizēt tik ievērojamu franču uzņēmēju delegāciju vizītei Latvijā, tāpēc šāds pasākums ir veiksmīgs kultūras un ekonomiskās sadarbības modelis,” stāsta Andris Ozols.

Festivāla ekonomiskās dimensijas organizēšanā LIAA cieši sadarbojās ar Francijas Republikas Vēstniecības Latvijā ekonomisko dienestu. Francijas Republikas Vēstniecības Latvijā ekonomiskais dienests festivāla ietvaros organizēja Francijas uzņēmēju un amatpersonu dalību Latvijā notiekošajās izstādēs un forumos, piemēram: "Baltic Style and Beauty", Baltic IT&T forums, Reģionālās attīstības forums, kā arī Francijas vīnu degustācijas un Francijas gastronomijas dienas Rimi lielveikalos.


Papildu informācija:
LIAA Mārketinga un komunikāciju departaments
Tālrunis: 67039422

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses