Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Vilks: pēdējie notikumi eiro zonā tikai pastiprina Latvijas kā investīcijām pozitīvas valsts tēlu

Pēdējie notikumi eiro zonā tikai pastiprina Latvijas kā investīcijām pozitīvas valsts tēlu, komentējot starptautiskās kredītreitingu aģentūras Standard & Poor's (S&P) lēmumu pazemināt Grieķijas reitingu, atzina finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņaprāt, Grieķijas reitinga pazemināšana līdz "selektīvai maksātnespējai" būtiski neietekmē finanšu tirgu, jo to dalībnieki jau lielā mērā tam bija gatavi. "No otras puses, protams, Grieķijas situācija palielinājusi tirgus dalībnieku piesardzību. No investīciju piesaistes un parāda pārfinansēšanas starptautiskajos finanšu tirgos viedokļa uz šādu eiro zonas notikumu fona Latvija tikai pastiprina savas investīcijām pozitīvās valsts tēlu," sacīja finanšu ministrs.

Jau ziņots, ka S&P nedēļas sākumā pazemināja Grieķijas reitingu no spekulatīva reitinga CC līdz "selektīvam defoltam", ņemot vērā Grieķijas vienošanos ar tās parāda vērtspapīru turētājiem par parāda samazināšanu. S&P pavēstīja, ka reitings pazemināts šīs vienošanās nosacījumu dēļ.

Grieķijas valdība 21.februārī paziņoja, ka privātie investori, kas ir Grieķijas parāda vērtspapīru turētāji, būs spiesti pieņemt parādu mijmaiņas vienošanos, kurā viņiem piederošās Grieķijas obligācijas tiks apmainītas pret zemākas vērtības parādsaistībām. Saskaņā ar vienošanos bankas un citi privātie Grieķijas obligāciju turētāji piekrita norakstīt Grieķijas parādu kopumā par 107 miljardiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses