Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Vislabākā reputācija pasaulē - “General Electric” korporācijai; GE septīto reizi saņem balvu “Most Admired Company”

Pasaulē atzītākais biznesa pētījumu žurnāls “Fortune” nosaucis 100 labākas reputācijas uzņēmumus pasaulē, un korporācija GE (General Electric) jau otro gadu pēc kārtas ierindojas topa pirmajā vietā.

Kopumā GE tika atzīts par labāko, izvērtējot uzņēmuma darbību 8 nominācijās 2007. gadā. Visaugstākie atzinumi iegūti sekojošās kategorijās – personāla vadība, sociālā atbildība, korporatīvo līdzekļu izlietojums, ilgtermiņa investīcijas, kvalitātes vadība, produktu/ pakalpojumu kvalitāte, finansiālā stabilitāte, kā arī inovāciju ieviešana.

Žurnāls “Fortune” aptaujāja 3322 vadošos uzņēmumu darbiniekus, uzņēmumu direktorus, kā arī finanšu analītiķus visā pasaulē. Galvenais pētījuma mērķis bija noskaidrot tās kompānijas, kuras pasaulē tiek augsti novērtētas inovāciju attīstību un dabas aizsardzības jomās. Tāpat tika ņemta vērā potenciālo darbinieku interese par uzņēmumu. Par augstiem rezultātiem uzskata, ja uz katru vakanci ir vismaz 26 kvalificētu potenciālo darbinieku pieteikumi.

Būtiska loma GE uzvarai šogad tiek piešķirta izvērstajai “Ecomagination” kampaņai. Viens no kampaņas spilgtākajiem elementiem ir spuldzītes, kas patērē par 75% mazāk elektroenerģijas. Visupirms jauno izgudrojumu GE izmēģināja vairāk nekā 100 savos uzņēmumos, un viena gada laikā ietaupīja 70 miljonus dolāru par elektroenerģijas patēriņu.

Šis ir jau otrais gads pēc kārtas un septītā reize 25 gadu laikā, kad GE tiek atzīta par apbrīnojamāko kompāniju žurnāla “Fortune” aptaujā.

“Mēs redzam, ka GE ir nozīmīgs spēks pasaulē būtisku norišu pozitīvā ietekmēšanā, piemēram, demogrāfiskās situācijas uzlabošanā, jaunu tirgu attīstīšanā, digitālo sakaru potenciāla pilnveidošanā. Tāpat pasaulē rodas neizbēgama vajadzība pēc dabai draudzīgām tehnoloģijām un infrastruktūras,” komentē GE korporācijas vadītājs Džefrijs Immelts (Jeffray Immelt).

“Uzskatu, ka tieši pateicoties GE korporatīvajai inovāciju kultūrai, nepilnu trīs gadu laikā “GE Money” ir kļuvis par tirgus līderi savā darbības segmentā Latvijā. Tādēļ “GE Money” izjūt atbildību uzlabot un attīstīt arī vidi, kurā uzņēmums darbojas, un inovācijas ieviešam ne tikai savā darbībā, bet arī veicinām inovācijas kultūras attīstību Latvijā,” stāsta a/s “GE Money” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Cimbers, kā piemēru minot, “GE Money” un LNT kopprojektu “Nauda seko idejai”, kurā aicināti uzņēmīgi cilvēki iesniegt savas idejas neapgūtu jomu attīstīšanai Latvijā.

Eiropas Komisijas publiskotajā ES Inovāciju līderu reitingā Latvija šobrīd ieņem tikai 23.vietu. “GE starptautiskā pieredze liecina, ka uzņēmēji ir inovāciju attīstības galvenais virzītājspēks,” norāda D. Cimbers.

Vairāk par 2007. gada topu “Most Admired Companies”:

http://money.cnn.com/magazines/fortune/mostadmired/2007/index.html?c_id=admiredsp1

Par General Electric:

No reaktīviem dzinējiem līdz enerģijas ģenerēšanai, no finanšu pakalpojumiem līdz plastmasas industrijai, no medicīnas aprīkojumu ražošanas līdz ziņām un informācijai – korporācija „General Electric” (GE) visā pasaulē pārvērš idejas dažādu nozaru vadošajos produktos un pakalpojumos, kuri palīdz risināt pasaulei nozīmīgas problēmas. 1890.gadā izveidotā korporācija General Electric ir viena no lielākajām kompānijām visā Pasaulē, kas aktīvi darbojas 6 biznesa nozarēs (ražošana (GE Industrial), infrastruktūra (GE Infrastructure), NBC Universal, tirdzniecības finansēšana (GE Commercial Finance), patērētāju finansēšana (GE Money)), ir pārstāvēta 100 pasaules valstīs un nodarbina vairāk nekā 300 000 darbiniekus. Latvijā darbojas GE meitas kompānija GE Money, kas sniedz patēriņa kredīta, naudas kredīta, autokredīta un autolīzinga pakalpojumus, GE TIP Trailer Services (transporta pakalpojumi) un GE Healthcare, kas nodrošina medicīniskās iekārtas.

Vairāk informācijas par General Electric: http://www.ge.com

Par a/s “GE Money”:

A/S “GE Money” ir vadošās pasaules patēriņa kreditēšanas korporācijas GE Money struktūrvienība, kas ieņem vadošo vietu starp patērētājiem, veikalu ķēdēm un autodīleriem 50 pasaules valstīs un pieder korporācijai General Electric (GE), kas ir viena no lielākajām kompānijām pasaulē, darbojas 6 biznesa nozarēs un ir pārstāvēta 100 pasaules valstīs.

„GE Money” savu darbību Latvijas patēriņa kreditēšanas tirgū uzsāka 2004. gada maijā un Latvijā piedāvā patēriņa kredītu preču un pakalpojumu iegādei, naudas kredīta un auto kredīta, līzinga pakalpojumus vairāk nekā 3800 tirdzniecības vietās un 40 kompānijas filiālēs visā Latvijā, ātro skaidras naudas kredītu iespējams noformēt 238 Latvijas pasta nodaļās.

Vairāk informācijas par a/s “GE Money”: http://www.gemoney.lv

Papildus informācija:

Nora Grase, a/s “GE Money” sabiedrisko attiecību speciāliste, 7110198, 29565670; [email protected]

Elija Krauze, a/s “GE Money” sabiedrisko attiecību konsultante, 7814233, 29272963, [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses