Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

ĀM saskaņā ar premjera rezolūciju meklē jaunu ēku vēstniecībai Londonā

Ārlietu ministrija (ĀM) saskaņā ar premjera Valda Dombrovska (Vienotība) rezolūciju ir uzsākusi jaunas ēkas meklējumus Latvijas vēstniecības Londonā vajadzībām, sacīja ĀM valsts sekretārs Andris Teikmanis.

Teikmanis norādīja, ka plāns esot pārdot pašreizējo ēku, kurā izvietota Latvijas vēstniecība, un tās vietā nopirkt jaunu - plašāku. Patlaban izskatīšanai valdības vadītājam tiek gatavoti vairāki iespējamie rīcības varianti.

Pēc ĀM valsts sekretāra teiktā, jautājumu par plašākām telpām Latvijas vēstniecībai Londonā vajadzētu atrisināt līdz Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā, proti, līdz 2015. gadam.

Teikmanis uzsvēra: patlaban vēstniecība nespēj apmierināt Lielbritānijā dzīvojošo Latvijas pilsoņu vajadzības, piemēram, lai saņemtu jaunu pasi vai piereģistrētu bērnu esot nepieciešams gaidīt pat trīs mēnešus. "Mēs viņus nevaram pieņemt fiziski, jo tur nav vietas, kur pieņemt," sacīja ĀM valsts sekretārs, bilstot, ka līdz ar plašākām telpām būs nepieciešams palielināt arī vēstniecībā Londonā strādājošo skaitu.

Lielā pilsoņu aktivitāte tā dēvētajā valodu referendumā vēlreiz apliecinājusi, ka vēstniecības konsulārās telpas neatbilst lielajam pilsoņu skaitam, kas dzīvo Lielbritānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses