Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Aptauja: 33% vīriešu pieļauj, ka varētu strādāt ceļu būvē

Gandrīz 40% vīriešu Latvijā ir gatavi uzsākt darbu ceļu būvē vai arī pieļauj šādu iespēju, tā secināts “OMD Snapshots” veiktajā interneta lietotāju aptaujā.Uz jautājumu “Vai Jūs būtu gatavs strādāt ceļu būves profesijā?” apstiprinoši atbildējuši 6% vīriešu un 4% sieviešu, bet to par iespējamu atzinuši 33% vīriešu un 6% sieviešu, par aptaujas rezultātiem informē Satiksmes ministrija.

Gatavību strādāt ceļu būvē visbiežāk pauduši ārpus pilsētām dzīvojošie respondenti.Trešdaļa aptaujāto vīriešu uzskata, ka ceļu būvē nodarbināto vidējā darba alga “uz rokas” ir robežās no 600 līdz 800 latiem, ko biedrības “Latvijas Ceļu būvētājs” izpilddirektors Zigmārs Brunavs raksturojis kā visai pareizu priekšstatu.Biedrības uzņēmumos strādājošo vidējā darba alga ir virs 600 latiem, sacījis Z.Brunavs.Savukārt kopumā no visiem aptaujātajiem 34% pauduši uzskatu, ka ceļu būvētāju alga ir robežās no 401 līdz 600 latiem, nedaudz mazāk jeb 29% aptaujāto domā, ka ceļu būvētāju atalgojums ir no 601 līdz 800 latiem, bet 7% uzskata, ka atalgojums ir robežās no 801 līdz 1000 latiem. 5% aptaujāto ir pārliecināti, ka ceļu būvētāji pelna vairāk nekā 1000 latus mēnesī. Sabiedrības viedoklis par labu speciālistu nozīmi ceļu būvē ir visai augsts — vairākums aptaujāto, proti, 70%, domā, ka augsti kvalificēta darbaspēka piesaistīšana ceļu būvei varētu uzlabot ceļu kvalitāti valstī. Tikai 2% iedzīvotāju ir pārliecināti, ka augsti kvalificēti strādājošie nevarētu ietekmēt ceļu stāvokli Latvijā.Ceļu būvē strādājošo kvalifikācijas saistību ar uzbūvēto ceļu kvalitāti visvairāk saista tieši ārpus pilsētām dzīvojošie respondenti — 87% lauku teritorijās dzīvojošo uzskata, ka augsti kvalificētu strādājošo piesaistīšana ceļu būves profesijai varētu uzlabot ceļu kvalitāti.Pretēji iedzīvotāju vidū izplatītajam uzskatam, ka ceļu būvē strādā vidējās paaudzes vai gados jauni cilvēki, realitātē situācija nav tik optimistiska — lielā daļā uzņēmumu problēma ir tieši jaunu darbinieku trūkums. 48% aptaujāto pauduši viedokli, ka vidējais ceļu būvētāju vecums ir 36—45 gadi, bet 34% kā vidējo vecumu nosaukušu 26—35 gadus.Aptauja veikta no 25. līdz 31.martam, apzinot 928 cilvēkus visā Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses