Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iedzīvotāju interese par daudzdzīvokļu māju renovāciju pieaug

Daudzdzīvokļu māju renovācijai ERAF aktivitātes _Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi _ietvaros dzīvokļu īpašniekiem vēl ir pieejami finanšu līdzekļi 11,5 miljonu latu apmērā, informē Ekonomikas ministrija (EM). EM arī atgādina, ka šā gada 8. maija Ministru kabineta sēdē daudzdzīvokļu māju siltināšanas aktivitātes turpināšanai tika apstiprināts papildus finansējums 15 miljonu latu apmērā.

Līdz 2012. gada 1. jūnijam Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopumā saņēmusi 937 projektu iesniegumus līdzfinansējuma saņemšanai daudzdzīvokļu māju renovācijai.

Visvairāk projektu iesniegumu saņemts no Kurzemes (260) un Vidzemes (223), attiecīgi no Rīgas reģiona saņemti 175 projektu iesniegumi, no Zemgales - 163, Rīgas – 82. Joprojām reģions ar viszemāko aktivitāti ir Latgale ar 34 iesniegtajiem projektiem. Aktīvākās pilsētas ir Liepāja (130), Valmiera (95), Rīga (82), Ventspils (65) un Limbažu novads (43).

Aktivitātes ietvaros līdz šī gada 1.jūnijam LIAA ir noslēgusi 466 līgumus par atbalsta piešķiršanu daudzdzīvokļu māju renovācijai; līdzfinansējuma apmērs šiem projektiem ir 27,49 miljoni latu.

Līdz š.g. jūnijam pilnībā pabeigta 97 daudzdzīvokļu māju siltināšana, projektu īstenotājiem atmaksājot ERAF līdzfinansējumu 4 107 450,20 latu apmērā. Jau renovētās mājas apskatāmas šeit.

Lai nodrošinātu plānoto siltumenerģijas ietaupījumu, aicinām projektu īstenotājus īpašu vērību pievērst profesionālu speciālistu piesaistei gan projekta sagatavošanas laikā, gan renovācijas darbu īstenošanas posmā, un mājai atbilstošāko tehnisko risinājumu izvēlei.

ERAF aktivitātes mērķis ir paaugstināt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitāti, lai nodrošinātu dzīvojamā fonda ilgtspēju un energoresursu efektīvu izmantošanu. Aktivitātes īstenošanai piešķirtais ERAF finansējums ir 47 759 948 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses