Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ober Haus: arvien vairāk attīstītāju finansējuma trūkuma dēļ atsakās no iepriekš plānoto projektu realizācijas

Šogad realizācijai tika pieteikti 229 jauni dzīvokļu projekti. 56 projektiem nodošanas termiņi ir pārcelti, bet jau 40 projektu realizācija ir apturēta. Tie ir izlikti pārdošanā.
Oktobrī arvien vairāk attīstītāju finansējuma trūkuma dēļ atsakās no iepriekš plānoto projektu realizācijas 2005.gadā tika pieteikti 75 projekti ar 3 900 dzīvokļiem un visi projekti tika realizēti. Septiņiem projektiem tika pārcelti nodošanas termiņi. 2006.gadā tika pieteikti 196 projekti ar 10 600 dzīvokļiem. Nodošanas termiņi tika pārcelti 23 projektiem, bet divi projekti nav realizēti. Savukārt 2007.gadā realizācijai tika pieteikti 229 projekti ar kopumā 24 000 dzīvokļu. 56 projektiem nodošanas termiņi ir pārcelti, bet jau 40 projektu realizācija ir apturēta un tie ir izlikti pārdošanā.

Jauno mājokļu attīstītāju piedāvātā vidējā cena 2007.gada oktobrī palielinājās par vidēji 0,6%, salīdzinot ar 0,4% septembrī. Atsevišķos projektos, kuros cenas jau sākotnēji pārsniedz konkurējošo tirgus līmeni, notiek cenu korekcija. Šīs korekcijas ne vienmēr izpaužas kā cenu samazināšana. Atsevišķos projektos klientiem tiek piedāvāti papildus bonusi vai dārgas dāvanas, piemēram, automašīnas.

Klientu aktivitāte ir pieaugusi. Tas saistīts ar to, ka bankas jau reāli ir pārskatījušas savu kreditēšanas politiku, kļūstot draudzīgākas klientiem. Arvien vairāk bankas rūpējas par savu klientu iepriekšēju informēšanu, piedāvājot uzzināt pieejamo kredīta summu. Tas ievērojami paātrina un vienkāršo pircēju izvēli.

Strauji pieaug jauno projektu īres tirgus apjoms. Dzīvokļi jaunajos projektos nodrošina augstāku komforta līmeni, tādēļ pieprasījums pēc tiem aug un sagaidāms, ka turpinās augt.
2007.gada oktobri Ober Haus Jauno projektu nodaļa apkopojusi informāciju par 21 jauniem daudzdzīvokļu māju projektiem. No tiem Rīgā plānots realizēt 13 - četrus centrā, astoņus mikrorajonos un vienu Vecrīgā. Rīgas rajonā pieteikti četri projekti, vēl četri citās Latvijas pilsētās. Vēl pieteikti 4 ciematu projekti un 4 rindu māju projekti, no tiem divi tiks būvēti Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses