Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Plāno rekultivēt Kleistu izgāztuvi

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja akceptējusi priekšlikumu rekultivēt bijušo Kleistu atkritumu izgāztuvi, piesaistot Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

"Jautājums par bijušo atkritumu izgāztuvju teritoriju sakārtošanu ir bijis aktuāls vairākus gadu desmitus . Patlaban ir radusies iespēja šīs teritorijas sakopt, izmantojot Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir izsludinājusi uzsaukumu iesniegt izgāztuvju rekultivācijas projektus, kurus var īstenot līdz 2015. gadam. Rīgas domē aktīvi tiek strādāts pie tā, lai sagatavotu visu nepieciešamo dokumentāciju Augusta Deglava ielas izgāztuves rekultivācijai un, es ļoti ceru, ka mums izdosies tikpat raiti sagatavot projekta pieteikumu arī par Kleistu izgāztuves sakārtošanu. Tā rezultātā pilsēta iegūs divas sakārtotas teritorijas un novērsīs tālāku vides piesārņošanu," uzsver Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

2011. gadā pēc Mājokļu un vides departamenta pasūtījuma ir veikta vides kvalitātes stāvokļa izpēte slēgtajā Kleistu izgāztuvē un tās tuvākajā apkārtnē. Izgāztuves teritorijā konstatēts intensīvs atkritumu slāņa un gruntsūdens piesārņojums. Lai samazinātu iespējamo ietekmi uz vidi, nepieciešams veikt darbus trijos etapos: sauso atkritumu pārvietošanu; ūdens piesātinātās zonas nosusināšanu un rekultivāciju - atkritumu kalns jāpārsedz ar ūdensnecaurlaidīgu segumu, jāierīko drenāžas sistēma gruntsūdeņu savākšanai un novadīšanai, un jāveic tā apzaļumošana.

Kleistu izgāztuves rekultivācijas projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 2,1 miljona latu apmērā. No Kohēzijas fonda varētu segt pusi izmaksu, Rīgas pašvaldības līdzfinansējums būtu 1,05 miljoni latu.

Priekšlikums par Kleistu ielas izgāztuves rekonstrukcijas projekta īstenošanu vēl jāskata Finanšu un administrācijas lietu komitejā, kā arī Rīgas domei jālemj par līdzfinansējuma piešķiršanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses