Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Premjers neuzskata, ka Hipotēku bankas pārdošanas darījums būtu sasteigts un necaurredzams

VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka pārdošanas darījums nekādā gadījumā nav uzskatāms par necaurredzamu un sasteigtu, - komentējot opozīciju pārstāvošo politiķu izteikumus, šorīt Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Jautājuma komentēšana par bankas pārdošanas cenu ir Finanšu ministrijas kompetencē, - "ja viņi pašlaik to nedara, kamēr tiek gatavots pārdošanas līgums, visticamāk, to nedrīkst izpaust".

Premjers nepiekrīt arī tam, ka bankas pārdošana būtu sasteigta, jo jau 2009.gadā šai bankai divas reizes tika sniegts finansiālais atbalsts, līdz ar to tika meklēts risinājums tālākajai situācijai ar to.

Kā ziņots, trīs VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka komercdaļas iegādāsies AS Swedbank, bet vienu paketi - AS SEB banka grupas uzņēmums SEB Wealth Management.

Swedbank izteica vislabāko piedāvājumu par trīs komercdaļām, kurās ietilpst privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, kā arī līzinga kompānija Hipolīzings. Savukārt vislabākais piedāvājums par pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi bija SEB bankas grupas uzņēmumam SEB Wealth Management.

Lēmums par četru Hipotēku bankas komercdaļu pārdošanu tika pieņemts slēgtā valdības sēdē 19.jūnijā, kurā piedalījās arī finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība), kurš pirms iesaistīšanās politikā daudzus gadus strādāja SEB bankā. Tas arī izraisīja opozīcijas partiju aizdomas par pārdošanas procesa necaurspīdīgumu.

Līgums par četru Hipotēku bankas komercdaļu pārdošanu noslēgts ar diviem pircējiem - AS Swedbank un AS SEB banka meitasuzņēmumu SEB Wealth Management.

Darījumu konsultē SEB grupas uzņēmums SEB Enskilda kopā ar ASV investīciju kompāniju The Blackstone Group International Partners LLP un zvērinātu advokātu biroju Kronbergs&Čukste/Baltic Legal Solutions.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses