Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Plānotās infrastruktūras attīstības projekta izmaksas ir 446 tūkstoši eiro; 85% summas tiks segta no ERAF līdzekļiem

Rīgas brīvostas pārvalde attīstīs Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru

Iesaistoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) Interreg programmas projektā Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā (EST-LAT Harbours), Rīgas brīvostas pārvalde (RBP) plāno uzlabot Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūru, portālu Diena.lv informēja pārvaldē.

Projekta realizācijas mērķis ir Rīgas ostas konkurētspējas paaugstināšana burāšanas tūrisma un lielo burāšanas sacensību uzņemšanas jomā, kas sniegtu arī ieguldījumu Rīgas pilsētas tūrisma potenciāla paaugstināšanā. Rīgas brīvostas pārvalde ir parakstījusi Partnerības līgumu dalībai EST-LAT Harbours projektā, un ostas valde ir apstiprinājusi RBP indikatīvā līdzfinansējuma piešķiršanu 67 tūkstošu eiro apmērā.

Plānotie infrastruktūras attīstības darbi Ķīpsalas jahtu ostā ietvers jaunu jahtu notekūdeņu savākšanas iekārtu iegādi, navigācijas zīmju infrastruktūras pilnveidošanu, peldošās platformas ar eliņu uzstādīšanu, kā arī peldošā viļņlauža ierīkošanu.

Tāpat tiks izvietotas informatīvās zīmes, veikti uzlabojumi elektronisko sakaru pieejamībā un teritorijas apsardzē. Pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanai plānots izbūvēt divstāvīgu peldbūvi, kurā tiktu izvietoti tādi burātājiem būtiski pakalpojumi kā buru labošanas darbnīca, labierīcības un atpūtas telpas.

Plānotās kopējās projekta izmaksas ir 446 tūkstoši eiro, no kurām 85% tiek finansēts no Interreg programmas līdzekļiem, bet 15 % ir RBP līdzfinansējums. Darbus Ķīpsalas jahtu ostā plānots uzsākt šovasar un pabeigt trīs gadu laikā.

Interreg projektā bez Rīgas brīvostas pārvaldes no Latvijas puses ir iesaistījusies arī Liepājas SEZ pārvalde, Pāvilostas, Rojas, Engures, Jūrmalas, Skultes, Salacgrīvas un Mērsraga ostu pārvaldes, kā arī Liepājā, Pāvilostā, Ventspilī un Mērsragā strādājošās jahtu ostas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses