Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Rīgas dome viesnīcas "Hotel de Rome" operatoru plāno izlikt no telpām

Rīgas dome plāno vērsties tiesā, lai panāktu viesnīcas "Hotel De Rome" operatora "Reho" izlikšanu no viesnīcas telpām Kaļķu ielā 28, pirmdien nolēma Rīgas domes pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas deputāti.

Komitejas deputāti šādi nolēma rīkoties, jo pērnā gada beigās beidzās starp pašvaldību, kurai pieder viesnīcas ēka, un "Reho" slēgtais telpu nomas līgums. Taču pēc tā beigām viesnīcas operators pašvaldības rīcībā nenodeva nedz viesnīcas ēku, nedz tās inventāru, kā arī nenoslēdza domes piedāvātos viesnīcas ēkas un mantas nomas līgumus.

Tādējādi šobrīd "Reho" pašvaldībai piederošo viesnīcas ēku un inventāru lieto bez tiesiska pamata, par to arī nemaksājot pašvaldībai nomas maksu.

Īpašuma departamenta pārstāvji komitejas sēdē norādīja, ka "Reho" šādi rīkojās, jo pašvaldības piedāvāto ēkas un inventāra nomas līgumu bija jāskata uzņēmuma padomei, un valde par to nevarēja lemt. Taču padome arī šo jautājumu nevarēja laikus izskatīt, jo janvārī notika uzņēmuma padomes pārvēlēšana. "Būtībā šādi padome manipulē ar situāciju, jo arī uzņēmuma valde ir tiesīga parakstīt ar pašvaldību ēkas nomas līgumu," sēdē piebilda Īpašuma departamenta vadītāja Dagnija Kalniņa.

Savukārt Rīgas domes Privatizācijas lietu komitejas vadītājs Andris Ameriks uzsvēra, ka "Reho" ir jāatstāj viesnīcas telpas, jo kompānija ir pārkāpusi savas finansiālās saistības pret pašvaldību, tai nemaksājot telpu nomu.

Sēdes laikā komitejas deputāti Īpašuma departamentam uzdeva steidzami sagatavot dokumentus, lai tiesa pēc iespējas ātrāk varētu lemt par "Reho" izlikšanu no telpām

Jau ziņots, ka pašvaldība pērn jūnijā nolēma nodot privatizācijai pašvaldībai piederošo viesnīcas "Hotel de Rome" ēku ar zemi, to pārdodot izsolē.

Šādu lēmumu deputāti pieņēma, jo pašvaldībai nav jānodarbojas ar viesnīcu biznesu, savukārt, izsolē pārdodot "Hotel de Rome" ēku, pašvaldība varētu iegūt līdzekļus dziesmu svētku estrādes rekonstrukcijai, kā arī Latvijas Nacionālās operas trešās kārtas būvniecībai. Par viesnīcas ēkas pārdošanu RD cer iegūt aptuveni 20 miljonus latu.

Savukārt "Reho" tiesā apstrīdēja pašvaldības iepriekš piedāvāto viesnīcas ēkas nomas līgumu, kas paredzēja par viesnīcas ēkas nomu līdz šā gada beigām iekasēt 38,6 tūkstošus latu, bet par viesnīcas pagrabu - 418 latu mēnesī. "Reho" tiesai lūdz pagarināt līdzšinējo 1994.gadā noslēgto viesnīcas nomas līgumu, kurā nomas maksa bija paredzēta 106 tūkstoši latu gadā. Rīgas apgabaltiesa strīdu pēc būtības bija jāskata 27.februārī, taču to atlika tiesnieša slimības dēļ, savukārt jauns tiesas sēdes datums vēl nav nolikts.

"Reho" apsaimnieko Rīgas viesnīcas "Hotel de Rome" un "Konventa sēta". Uzņēmums dibināts 1991.gadā, tā pamatkapitāls ir 2000 latu, kas vienādās daļās pieder Vācijas kompānijai "Riga Hotel" GmbH & Co.Betriebs - KG" un Rīgas domei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses