Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rudenī iesniegs izvērtējumu par bankas Citadele pārdošanas procesa atsākšanu

Līdz šā gada 31.oktobrim plānots iesniegt Ministru kabinetā izvērtējumu par AS Citadele banka pārdošanas procesa atsākšanu, teikts šodien valdībā uzklausītajā ziņojumā par Latvijas Stratēģiskās attīstības plāna uzdevumu īstenošanu.

Izvērtējumu par bankas pārdošanas procesa atsākšanu sagatavos Privatizācijas aģentūra sadarbībā ar piesaistīto starptautisko finanšu konsultantu Nomura International plc.

Patlaban 75% mīnus vienas Citadele bankas akcijas īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Ziņojumā teikts, ka plānots arī iesniegt Ministru kabinetā izvērtējumu par AS Parex bankas, kuras jaunais nosaukums ir Reverta, aktīvu kopumā pārdošanas sākšanas pamatojumu un, ja nepieciešams, priekšlikumus par Parex bankas aktīvu kopumā pārdošanas metodi.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome martā anulēja Parex bankai izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva veikt bankas reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. Atsakoties no bankas statusa, uzņēmumam nebūs saistoša kapitāla pietiekamības prasību izpilde, kā arī nebūs jāmaksā Finanšu un kapitāla tirgus komisijai finanšu stabilitātes nodeva un jāveic iemaksas noguldījumu garantiju fondā. Līdz ar to valstij nebūs jāveic turpmāka valsts noguldījumu kapitalizācija, kāda bija paredzēta restrukturizācijas plānā, lai nodrošinātu bankas darbību atbilstoši kredītiestādēm piemērojamām prasībām.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto restrukturizācijas plānu Reverta turpinās aktīvu izstrādi, tas ir, kredītu piedziņu un ķīlu pārņemšanu, lai maksimāli atgūtu bankā ieguldītos valsts līdzekļus.

Kā ziņots, šā gada 10.maijā Parex banka sāka strādāt ar jaunu zīmolu - Reverta. Jaunais zīmols atspoguļo uzņēmuma statusa maiņu, no kredītiestādes kļūstot par profesionālu problemātisko aktīvu pārvaldītāju.

2011.gada 28.decembrī Parex bankas ārkārtas akcionāru sapulce nolēma labprātīgi atteikties no bankai izsniegtās kredītiestādes licences.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo Parex banku un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi. Vēlāk banka tika sadalīta, no tās atdalot vērtīgos aktīvus un izveidojot Citadele banku.

Ziņojumā par Latvijas Stratēģiskās attīstības plāna uzdevumu īstenošanu arī teikts, ka šā gada trešajā ceturksnī plānots turpināt Latvijas Hipotēku un zemes bankas pārdošanas stratēģijas īstenošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses