Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ruļovs: līzinga auto atņemšana vairs nav aktuāla

Līzingā iegādāto auto pārņemšanas tēma ir pilnībā «nogājusi no skatuves» un ir neaktuāla, Db.lv pauda Swedbank valdes loceklis Daniils Ruļovs, kurš savulaik vadīja Swedbank līzinga biznesu.__

Vēl pērn septembrī, lai arī parādnieku situācija bija uzlabojusies, lielās līzinga kompānijas ik mēnesi katra pārņēma vidēji 20 – 30 līzinga auto, kas gan bija 20 reizes mazēk nekā 2009. gadā.

«Jaunie darījumi ir ļoti kvalitatīvi. Savukārt, ja kādam no esošajiem klientiem arī rodas problēmas, tie cenšas auto pārdot paši. Tas ir iespējams, jo auto tirgus vērtība šobrīd daudz maz atbilst līzinga atlikumiem un problēmu gadījumā auto ir salīdzinoši vieglāk pārdot. Tie gadījumi, kas vēl nonāk līdz atgūšanai, ir izņēmumi,» tā  D. Ruļovs.

Pēc viņa atzītā, arī to darbinieku skaits bankā, kas nodarbojās ar auto pārņemšanu, ir jau samazināts līdz minimumam.

Tikmēr SEB līzinga vadītāja Nellija Kočanova atzina, ka SEB līzinga gadījumā maksājumu kavējumu apjoms ir samazinājies un tie ir aptuveni 5-10% klientu no kopējā portfeļa, kuriem ir kavējumi virs 30 dienām. Tomēr līgumu nosacījumu neievērošana nav samērojamas ar to, kas bija novērojams 2009. gadā. «Joprojām mēs priekšroku dodam tam, lai ar klientu vienotos par līzinga maksājumu arī grūtā brīdī,» tā N. Kočanova.

2009. gadā, strauji attīstoties krīzei, līzinga kompānijas kopumā ik mēnesi vidēji pārņēma teju 600 auto jeb 20 auto dienā gan no privātpersonām, gan uzņēmumiem, kas vairs nespēja veikt līzinga maksājumus.

Top komentāri

x
x
..augļotājiem labie laikie atgriežas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses