Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Lindstrom standarta paklāju ražošanā sāk izmantot pārstrādātas šķiedras un gumiju

Ievērojot aprites ekonomikas principus, uzņēmums Lindstrom standarta paklāju kolekcijas izgatavošanā sācis izmantot 75% otrreizēji pārstrādātas šķiedras, bet no nākamā gada – 15% otrreizēji pārstrādātas gumijas, kas nesatur ftalātus.

Uzņēmums savā produkcijā cenšas iekļaut pārstrādātus materiālus, tāpēc turpmāk visi jaunie standarta kolekcijas paklāji tiks izgatavoti, izmantojot 75% pārstrādātu dziju, papildinot esošo dizaina paklāju kolekciju, kas jau tiek ražota, izmantojot 100% pārstrādātu dziju.

Jaunā dzija ir izgatavota, izmantojot “Renycle” tehnoloģiju, kas rūpnieciskos neilona atkritumus pārvērš dzijā. Mehāniskā pārstrāde patērē mazāk enerģijas nekā tradicionālā ķīmiskā pārstrāde, nezaudējot dzijas kvalitāti, izturību un īpašības, kas ļauj to nokrāsot. Paklājos izmantotā dzija ir no 75% pārstrādāta un 25% neapstrādāta neilona, kas ir atzīts par energoefektīvāko un piemērotāko risinājumu.

“Pāreja no neapstrādātiem materiāliem uz pārstrādātiem un bioloģiskiem materiāliem ir viens no efektīvākajiem veidiem, lai panāktu nulles emisiju mērķus. Pārstrādāta neilona izmantošana palīdz samazināt atkritumu daudzumu, taupīt resursus un samazināt oglekļa dioksīda emisijas,” informē Ivars Šmits, “Lindstrom” vadītājs Latvijā. 

Uzņēmuma eksperti norāda, ka uz jaunajiem standarta paklājiem būs norādīta īpaša ikona, tā apstiprinot, ka paklāji atbilst “Lindstrom” klimata mērķiem, kas apstiprināti “Science Based Targets” iniciatīvā - līdz 2030. gadam samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas par 50% visā vērtību ķēdē un līdz 2050. gadam sasniegt nulles emisijas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses