Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Balticovo" šogad plāno investēt ap 3,5 miljoniem eiro

Olu un olu produktu ražotājs a/s _Balticovo _šogad ieplānojis attīstībā investēt ap 3,5 miljoniem eiro, informē kompānija.

Vienu miljonu eiro plānots ieguldīt šķidro olu ceha būvniecībā, kas uzsākta, savukārt iekārtās plānots ieguldīt pusotru miljonu eiro. Ceha būvniecību iecerēts pabeigt šā gada rudenī, no Eiropas struktūrfondiem šim projektam plānots piesaistīt 250 000 eiro.

Vienā maiņā tiks apstrādāts no 800 000 līdz miljonam olu, informē Balticovo valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs. Olas tiks saplēstas, čaumalas atdalītas no šķidrās masas, tad atdalīti olu dzeltenumi. Tehnoloģijas ļaušot saglabāt svaigu olu fizikālās īpašības.

Iekārtas tiks komplektētas no dažādu valstu ražotāju piedāvājuma, sākot no Latvijas un beidzot ar ASV. No Latvijas kompānijas Aisis tiks iepirktas cisternas, bet no ASV – trīs cauruļu pasterizators, kas tiek izgatavots tikai ASV.

Olu šķidrā masa tiks pasterizēta un iepildīta dažādos tilpumos – no 20 tonnu cisternām līdz viena kilograma iepakojumam. Pasterizētā olu masu tiks piegādāta industriālajiem klientiem Latvijā un Eiropā. 50% no saražotajām olām plānots pārdot kā olu masu ar pievienoto vērtību, norāda uzņēmums.

Savukārt iekārtu iegādei jaunputnu novietnēm plānots investēt aptuveni vienu miljonu eiro. Ar jaunajām iekārtām iecerēts aprīkot divas jaunputnu novietnes. Trešdaļu no kopējā finansējuma Balticovo paredz piesaistīt no Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses