Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dārzeņu konservu ražotājs „Velte Eko” sāk eksportēt

Uzņēmums „Velte Eko”, kas nodarbojas ar konservētu dārzeņu ražošanu no vietējām izejvielām, šopavasar paplašinājis savu darbību, uzsākot eksportu uz Baltijas valstīm un Skandināviju, informē uzņēmums. Ierīkoti arī 8 hektārus lieli gurķu lauki Spuņciemā un modernizētas ražošanas līnijas.

Palielinot piegādē iesaistīto zemnieku saimniecību loku, kā arī paplašinot savu darbības profilu un konservu ražošanai pievienojot dārzeņu audzēšanu, „Velte Eko” ir uzsācis eksportu uz kaimiņvalstīm – Lietuvu un Igauniju, bet turpmākie plāni saistās ar Skandināvijas un Vācijas tirgu, kā arī citām Eiropas Savienības valstīm. „Pašreizējos apstākļos, kad tik daudzi uzņēmumi balansē uz izdzīvošanas robežas un vietējā tirgus aktivitāte ir būtiski samazinājusies, eksports ir viens no tiem tirgus instrumentiem, kas būtiski sekmē vietējos uzņēmumus, tāpēc mēs plānojam attīstīties tieši šajā virzienā. Mūsu sākotnējā iecere ir pierādīt sevi Baltijas tirgū, lai vēlāk piedāvātu savu produkciju arī citās valstīs,” saka ražotnes vadītājs Vladimirs Spičonoks.

„Velte Eko” Latvijā darbojas kopš 1996. gada un ir pilnībā vietējā kapitāla uzņēmums. Tā ražotnē Tukuma rajonā tiek nodarbināti aptuveni 30 cilvēku. Liela daļa piegādātāju ir vietējie zemnieki, kas nodarbojas ar dārzeņu audzēšanu. Līdztekus sadarbībai ar zemnieku saimniecībām „Velte Eko” uzsācis audzēt arī savus dārzeņus, ierīkojot 8 hektārus lielo gurķu lauku, un nākotnē plāno audzēt arī citus dārzeņus.

Pagājušā gada nogalē par „Velte Eko” līdzīpašnieku kļuva korporatīvo finanšu kompānija „Laika Stars”, dodot iespēju dārzeņu ražotnei attīstīties, uzsākt eksportu, paaugstināt ražošanas kapacitāti un palielināt produktu daudzveidību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses