Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Deflācija eirozonā negatīvi ietekmētu kokrūpniecību

Deflācija eirozonā negatīvi ietekmētu pieprasījumu pēc kokrūpniecības uzņēmumu saražotās produkcijas, aģentūrai BNS atzina Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss.

Pēc viņa teiktā, visbūtiskāk Latvijas kokrūpniecības uzņēmumus ietekmētu deflācijas risks Vācijā vai Francijā, taču, ja deflācija būtu abās valstīs, tas radītu graujošu iespaidu uz eksporta tirgu un privāto patēriņu.

"Ja cilvēki zinātu, ka cenas kaut kad produkcijai kritīsies deflācijas iespaidā, tad taču ir skaidrs, ka viņi gaidītu to laiku, kad cenas būs zemākas, nevis pirktu produkciju tagad," Klauss sacīja.

Banku analītiķi aģentūrai BNS prognozēja, ka Latvijā gada otrajā pusē sagaidāms vēl straujāks patēriņa cenu kritums, ko sekmēs iedzīvotāju ienākumu samazināšanās un līdz ar to arī patēriņa kritums, un gada beigās Latvijā pat varētu būt vērojama deflācija - proti, cenas vidēji būs zemākas nekā pagājušā gada beigās.

Latvijā šogad aprīlī patēriņa cenas samazinājās par 0,4% salīdzinājumā ar martu, bet gada inflācija (šā gada aprīlis salīdzinājumā ar pagājušā gada aprīli) saruka līdz 6,2%. Pirms mēneša gada inflācija Latvijā bija 8,2%.

Latvijas Kokrūpniecības federācija ir dibināta Latvijas kokrūpniecības interešu starptautiskai pārstāvniecībai, asociāciju darbības attīstīšanai un koordinēšanai. Federācijā ir apvienojušās nozares uzņēmēju asociācijas - "Latvijas koks", "Latvijas mēbeles", Latvijas Kokmateriālu eksportētāju asociācija, Latvijas Kokapstrādes uzņēmēju un eksportētāju asociācija, Latvijas Mežizstrādātāju savienība un Latvijas Neatkarīgo mežizstrādātāju asociācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses