Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

"Dendrolight" ražotni Ventspilī plāno atvērt nākamā gada beigās

Ražotne, kurā tiks ražots inovatīvs materiāls - masīvkoksnes šūnmateriāls -, Ventspilī darbību varētu uzsākt nākamā gada nogalē, laikrakstam Dienas Bizness stāstījis SIA Dendrolight Latvija valdes priekšsēdētājs Jānis Vašuks. Projekta realizācijai nepieciešami apmēram 20 miljoni latu.

Pēc viņa sniegtās informācijas, sākotnēji tiks ražotas tikai masīvkoka šūnu plātnes tā dēvētās vidējās daļas, bet vēlāk pakāpeniski tā tiks papildināta līdz pilnīgi gatava produkta ražošanai, ieguldot vēl 15 miljonus latu.

Iecerēts, ka ik mēnesi sākotnēji varēs eksportēt produkciju 0,5-2 miljonu latu apmērā, kas 2010.gadā varētu eksportā dot jau 25 miljonu latu lielus ienākumus.

Produkts un tā ražošanas tehnoloģija ir Šveices uzņēmuma Dendro-Solutions AG patentēts jauninājums, kas ļauj izmantot Latvijas dabīgos resursus - koksni ar zemu kvalitāti. J.Vašuka pārstāvētais uzņēmums plāno būt pirmais licencētais šāda produkta ražotājs Austrumeiropā un starp trim pirmajiem Eiropā.

Kā ziņots, iepriekš Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss aģentūrai BNS atzina, ka viens no galvenajiem šķēršļiem projekta īstenošanai varētu būt finansējums, jo bankas ir ārkārtīgi piesardzīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Ventspilī plāno veidot ražotni, kurā izgatavos tā saucamās "dendrolight" plātnes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses