Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Finanšu ministru pārsteidz Liepājas metalurga spēja attīstīties

Pārsteidz, ka šo sarežģīto un apjomīgo nozari ir iespējams attīstīt - rūpnīca jau iezīmē nākotnes vīzijas, redzu, kāds būs nākamais posms, šodien AS "Liepājas metalurgs" apmeklējuma laikā sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Kā informēja Liepājas metalurgā, Vilks norādījis, ka bijis uzņēmumā laikā, kad tika apturēta vecās martena krāsns darbība. "Mēģināju toreiz vizualizēt gaidāmo, bet tagad redzu, cik vērienīgas pārmaiņas ir notikušas. Ir notikusi dinamiska pāreja no vecās tehnoloģijas uz jauno," uzsvēra ministrs.

Viņš norādījis, ka Liepājas metalurgam ir spēcīgi pamati, stabils kolektīvs.

"Visu cieņu tam, kas šeit tiek darīts, jo nozare ir sarežģīta - precedenta nav ne Latvijā, arī ne Baltijā. Uzņēmums ir unikāls, jo nav tradicionāls, Latvijā to nav ar ko salīdzināt. Ir jāskatās, kas notiek pasaulē ar šādiem uzņēmumiem. Lai realizētu pāreju no viena ekonomiskā modeļa uz otru, ir vajadzīga drosme,'' sacīja Vilks.

Jau ziņots, ka AS Liepājas metalurgs elektrotēraudkausēšanas cehs ir atsācis tērauda kausēšanu, informēja uzņēmumā.

Liepājas metalurga izpilddirektors Leons Ptičkins skaidroja, ka vakar, 7.augustā, plkst.18.32 pilnā apjomā ir pabeigti remonta darbi un profilaktiskā apkope uzņēmuma elektrotēraudkausēšanas cehā un jaunais komplekss ir atsācis tērauda kausēšanu. Visas sistēmas ir pārbaudītas un darbojas normālā režīmā.

Jau ziņots, ka šo pirmdien AS Liepājas metalurgs elektrotēraudkausēšanas cehā notika iekārtas bojājumu novēršana, teikts NASDAQ OMX Riga biržā iesniegtajā uzņēmuma paziņojumā.

Liepājas metalurgā notika arī citi plānotie iekārtas apkopes un remonta darbi.

Savukārt portāls liepajniekiem.lv raksta, ka sestdien, 4.augustā, ap plkst.21.40 uzņēmumā Liepājas metalurgs bojājuma dēļ tika apturēta elektrotēraudkausēšanas ceha darbība. Liepājnieki sestdien novērojuši melnu dūmu stabu, kas pacēlies no galvenā kausēšanas ceha.

Liepājas metalurgs dibināts 1882.gadā. Kopš neatkarības atgūšanas un uzņēmuma privatizācijas 1996.gadā uzņēmums pamatā specializējies armatūras tērauda ražošanā eksportam. Uzņēmums piedāvā dažādu metalurģisku produkciju no mazoglekļa un mazleģēta tērauda.

Liepājas metalurga grupā ir vairāki uzņēmumi, tostarp AS Liepājas osta LM, SIA Sporta klubs Liepājas metalurgs, SIA Ledus halle Liepājas metalurgs un SIA Rūķis LM.

Liepājas metalurga revidētā konsolidētā 2011.gada peļņa bija 3,886 miljoni latu, bet uzņēmuma konsolidētais neto apgrozījums pērn sasniedza 221,6 miljonus latu.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX Riga Otrajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses