Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

"Grindeks" peļņa pirmajā pusgadā pieaugusi par 43%

A/s "Grindeks" tīrā peļņa šā gada pirmajā pusgadā sasniedza piecus miljonus latu, kas ir par 43% vairāk nekā attiecīgajā periodā pirms gada, liecina kompānijas Rīgas Fondu biržā iesniegtais pusgada darbības pārskats.

Koncerna apgrozījums pirmajā pusgadā bija 31,9 miljoni latu, kas ir par sešiem miljoniem latu vai 23% vairāk nekā 2007.gada pirmajā pusgadā.

"Grindeks" gatavo zāļu formu pārdošanas apjoms pirmajā pusgadā bija 29,6 miljoni latu, pārsniedzot iepriekšējā pārskata perioda rezultātus par 5,8 miljoniem latu vai 24,5%. Galvenajos gatavo zāļu eksporta tirgos - Krievijā un NVS
valstīs - kopumā tika pārdotas zāles par 26,7 miljoniem latu. Pārskata periodā 78% no kopējā gatavo zāļu apjoma veidoja oriģinālprodukts Mildronāts, sasniedzot 24,6 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 38% vairāk nekā 2007.gada pirmajā pusgadā.

Pēc uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Jāņa Romanovska domām, "Grindeks" pirmā pusgada rezultāti norāda, ka gatavo zāļu formu mārketinga un pārdošanas stratēģija Krievijā un citās NVS valstīs tiek realizēta veiksmīgi. Tāpat, koncerna sekmīgo darbību apliecinājis tas, ka saspringtā ekonomiskā situācija Latvijā nav spējusi ietekmēt "Grindeks" vērienīgo investīciju programmu.

Investīciju projekti - gatavo zāļu formu ražotnes paplašināšana ar investīciju apjomu 7,5 miljoni latu un attīrīšanas iekārtu celtniecība Latvijas ražotnē ar investīciju apjomu 2,5 miljoni latu - tiek realizēti saskaņā ar iepriekš apstiprinātajiem grafikiem, norāda J.Romanovskis.

Pozitīvi "Grindeks" pelņas rādītājus ietekmējis arī aktīvo farmaceitisko vielu  eksports, kas šī gada pirmajā pusgadā sasniedzis 2,3 miljonus latu, pieaugot par 5% salīdzinājumā ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem.

J.Romanovskis par būtiskāko uzskata to, ka "Grindeks" aktīvo farmaceitisko vielu ražotne pilnībā spēj nodrošināt aizvien pieaugošo iekšējo pieprasījumu pēc pašu ražotajām substancēm, tai skaitā mildronāta substances gatavo zāļu formu ražošanai.

"Grindeks" koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā, bet pārstāvniecības un pārstāvji strādā 14 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Baltijas valstis, Krievija un citas NVS valstis, Japāna un ASV.

Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Rīgas Fondu biržas Oficiālajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses