Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Ieguldot miljonu eiro, Olainē veidos mākslīgo matu ražotni

SIA "Protein Hair Coating Factory", kas nodarbojas ar mākslīgo matu izstrādi un ražošanu, noslēdzis līgumu ar riska kapitāla fondu "Zaļās gaismas investīcijas" par investīciju piesaisti viena miljona eiro apmērā iekārtu paplašināšanai un ražošanas uzsākšanai Olaines industriālajā parkā "Nordic Industrial Park", informēja iesaistītās puses.

Kopumā ik mēnesi uzņēmuma ražotnē parkā plānots saražot 10 000 kilogramu mākslīgo matu, un visa saražotā produkcija tiks eksportēta uz Āzijas tirgu, galvenokārt, Indiju, kā arī Eiropu - Itāliju, Lielbritāniju un Vāciju. Ar laiku kompānija plānojot piedāvāt produktu arī reliģiozajam ebreju tirgum, teikts paziņojumā presei.

Pie trīs veidu mākslīgo matu - smalko eiropiešu, profesionālajiem komerciālajiem un biezajiem aziātu matiem - izstrādes darbs noritējis sešus gadus. "Protein Hair Coating Factory" skaidro, ka galaprodukts sadarbībā ar Āzijas, Itālijas, Vācijas, Beļģijas un Kipras kompānijām tika izstrādāts kopš 2001.gada, un, pēc uzņēmuma pārstāvju norādītā, pasaules tirgū tam neesot analoga. "Protein Hair Coating Factory" izstrādātie mati esot spēcīgāki par cilvēku matiem – tie nevar izbalēt un noplukt, kā arī tie ir izturīgi pret karstumu, mazgāšanu, lietu un to ieveidošanu. 

Kompānija riska investoru izvēlējusies, uzskatot, ka darbības mēroga un specifiskās darbības nišas dēļ bankas to nefinansēs. Uzņēmums cer, ka sadarbība ar fondu būtiski atvieglos ES finansējuma piesaisti kompānijas ražotnes Latvijā pilnveidošanai.

"Zaļās gaismas investīcijas" ieguva 25% daļu matu ražošanas uzņēmumā. "Zaļās gaismas investīcijas" ir fondu vadības kompānija, kas darbojas valsts atbalsta programmas "Riska kapitāla finansējums maziem un vidējiem uzņēmumiem" ietvaros un pārvalda riska kapitāla fondu "ZGI fonds". Fonda kopējais apjoms ir 5,2 miljoni latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses