Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Jaunajām uzņēmējām palīdzēs mentores

Kopš otrdienas, 15. novembra, darbu sāk Eiropas Komisijas izveidotais jaunais Eiropas Mentoru tīkls uzņēmējām, kas radīts lai veicinātu sieviešu līdzdalību uzņēmējdarbībā.

Sievietes ir tikai 34,4 % no Eiropā pašnodarbinātajām personām. Lai šādu sieviešu būtu vairāk, uzņēmējām, kas pirms diviem līdz četriem gadiem izveidojušas jaunu uzņēmumu, jau pieredzējušas uzņēmējas un uzņēmēji palīdzēs ar konkrētiem padomiem, kā arī palīdzēs iegūt vajadzīgās sabiedriskās prasmes un iemaņas un realizēt savu potenciālu. Tīkls aptvers 17 Eiropas valstis, un tajā piedalīsies 170 mentores.

Mentores un mentori tiks atlasīti no tādu uzņēmēju vidus, kuriem ir vismaz piecu gadu veiksmīga MVU īpašnieka un vadītāja pieredze un kuri apzinās konkrētās grūtības, kas uzņēmējām jāpārvar, kuri ir gatavi un vēlas brīvprātīgi dalīties ar zināšanām un zinātību ar savām mentorējamām, kuri vismaz gadu varēs regulāri ar viņām tikties un vēlas sadarboties ar vismaz divām jaunajām uzņēmējām.

Mentori ar mentorējamajām regulāri tiksies un apspriedīs uzņēmumu vadības kārtējos un stratēģiskos jautājumus, tādējādi palīdzot viņām veidot/iegūt nepieciešamās zināšanas, prasmes, iemaņas, pašpaļāvību un attieksmi. Lai izvairītos no interešu konflikta, mentoriem nav atļauts gūt saimniecisku labumu savu mentorējamo uzņēmumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses