Gads Rūķīšu tēju ražotājiem sākas tad, kad nokūst sniegs, jo jāsēj augi. Seko ravēšana, novākšana, jo visu vasaru – sākot no maija beigām līdz pat vēlam rudenim – kāda tēja ir nogatavojusies un gatava novākšanai, seko kaltēšana un fasēšana. Darbs dzen darbu intensīvā tempā līdz Jaunajam gadam. Un tad sākas viss no gala. Jau vairāk nekā 20 gadu. Bet neapnīk! Ne ražotājiem, ne tējas baudītājiem! Zemnieku saimniecības saimnieks Raimonds Lignickis lietišķi saka: "Jo vairāk ideju, jo vairāk pašiem ir jāstrādā."
Nesteidzoties attīstīties
Zāļu tējas cieņā bijušas vienmēr. Protams, pašu vāktajām tējām ir pavisam cita vērtība nekā veikalā nopirktajām. Bet aizvien mazāk cilvēku pārmantojuši zināšanas – ko vākt un kā lietot. Tieši tāpēc lieliska izvēle ir jau gatavas tējas un precīzi ieteikumi. Viens no lielākajiem ārstniecības augu ražotājiem Latvijā ir zemnieku saimniecība Rūķīšu tēja. Tās pirmsākumi meklējami 1993. gadā.
Visu rakstu lasiet avīzes Diena otrdienas, 27. decembra, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!