Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Kooperatīvs "Baltijas dārzeņi" šogad plāno strādāt ar Ls 10 miljonu apgrozījumu

Latvijas dārzeņu audzētāju kooperatīvs "Baltijas dārzeņi" šogad plāno strādāt ar 10 miljonu latu apgrozījumu, kas ir vairākas reizes lielāks nekā iepriekšējos gadus, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja kooperatīva komercdirektore Kristīne Brunovska.

Viņa norādīja, ka 10 miljonu latu apgrozījumu būs iespējams panākt, jo kooperatīvam šogad pievienojušies jaunu biedri - lielākie Latvijas tomātu un gurķu audzētāji - "Mārupes siltumnīcas", "Aiva G", zemnieku saimniecība "Kliģēni", "Rītausma", "Bušas", "Rīgas dārzeņi" un zemnieku saimniecība "Liepziedi". Tādējādi kooperatīva kopējais biedru skaits patlaban sasniedz 18 dārzeņu audzētāju.

Brunovska arī pastāstīja, ka triju gadu laikā "Baltijas dārzeņi" iecerējuši apgūt 17 miljonus latu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu, realizējot projektu, kurš izstrādāts ar mērķi efektivizēt kooperatīva darbību, lai varētu nodrošināt stabilas cenas un atbilstošu gurķu kvalitāti. Tā ietvaros tiks iegādātas jaunas iekārtas un veikti modernizācijas darbi.

Viņa uzsvēra, ka ražošanas cikls prasa vairākus gadus, tādēļ dārzeņu audzētājiem jādomā ilgtermiņā. "Latvijā audzētajiem dārzeņiem ir liels potenciāls - piemēram, no kopējā gurķu patēriņa Latvijā audzēti ir tikai 40-45%. Tas nozīmē, ka vēl ir kur augt," Brunovska teica.

Brunovska arī piebilda, ka "Baltijas dārzeņu" plānos ir ar laiku audzēt gurķus un tomātus visu gadu, ne tikai pavasarī un vasarā. "Tas nozīmētu, ka apmēri nebūtu tik lieli un cenas būtu augstākas, taču, ja būs pieprasījums, tad mēs varētu audzēt arī šos dārzeņus ziemā zem lampām," viņa sacīja.

"Baltijas dārzeņi" darbojas kopš 2005.gada, un to pamatdarbība ir dārzeņu audzēšanas plānošana un to vairumtirdzniecība.

2007.gadā kooperatīvs apgrozīja 881,2 tūkstošus latu, savukārt pērnā gada apgrozījums vēl nav publiskots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses