Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvietis grib patentēt zārku ar mobilo telefonu, lai vieglāk pārdzīvot zaudējumu

Latvietis Raitis Zverbulis Patentu valdē pieteicis savu izgudrojumu – zārku aprīkotu ar mobilo telefonu. Viņš cer, ka jūnijā saņems patentu un tas būs kā atspēriena punkts, lai dotos tālāk – “gan pasaulē piedāvājums savu publiku atradīs”.Izgudrojums attiecas uz zārka papildaprīkojumu. R.Zverbulis piedāvā to aprīkot ar mobilo tālruni zvanu saņemšanai, kurā iebūvēts skaļrunis balss ziņojuma atskaņošanai.

Lai telefons darbotos nepieciešams daudzdzīslu, mitrumnecaurlaidīgs vads, uztvērēja antena, telefona barošanas bloks (baterija), saules baterija visas sistēmas energoapgādei, pievada savienojuma ligzda ar zārku, mobilais tālrunis, virszemes sadalošā ligzda, maināms barošanas bloks, liecina izgudrojuma apraksts Patentu valdes mājas lapā internetā.Tas nav nekas sarežģīts, portālam stāsta R.Zverbulis. Viņš ir mazliet vīlies, ka viņa izgudrojums jau tagad kļuvis zināms plašākai publikai, jo “gribas, lai viss sanāk”. Pasaulē nekā tāda vēl neesot.Jautāts, kā nonācis līdz šādai idejai, viņš stāsta, ka šīs dienas apstākļos, kad dzīvojam tik strauji, daudz ko aptveram tikai pēc laika. Aiziet vecāki, notiek negadījumi, daudzi dzīvo ārzemēs un, pēc kāda tuva cilvēka aiziešanas mūžībā, nav paspēts atvadīties un, iespējams, nav daudz kas pateikts. Tā ir vieglāk pārdzīvot, uzskata izgudrojuma autors.

R.Zverbulis uzskata, ka šī ideja parāda, ka ejam līdzi laikam. Tomēr R.Zverbuļa draugi un tuvinieki nav slēpuši, ka ideja ir “dulla”. Arī viņš pieļauj, ka būs tādi, kam mobilais telefons zārkā nebūs pieņemams.

"Būs skaļi," sabiedrības reakciju prognozē patenta iesniedzējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses