Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Latvijā audzē steiku liellopu šķirnes, taču vispirms lopi ceļo uz Rietumeiropu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Mjā. Žurnālistu profesionalitāte mūsdienās krīt neiedomājamos ātrumos. Vai tiešām pašu elementārāko - intervējamā uzvārdu, nevar pareizi uzrakstīt?
Janis
J
Ja nav vietejasi tirgus, tad nav ari razosanas un eventuali eksports. Razosana un eksports attistas tikai tajas valstis, kur ir vietejais tirgus. LV vietejais tirgus nav jo steak tomer ir arzemju partika, kas neietilpst latviesu nacionalaja virtuve, turklat steika gala, tas pagatavosanas specifikas del pamatoti ir ljoti darga un tik nabadziga maza valsti ka musu nemaz nevar but populara. Arzemnieki un bagatnieki ari turpmak var Vincenta nobaudit visas pasaules labako virtuvi. Parejie var Lidina sasliku vai cukas karbonadi iebaudit. Iespejas ir visiem - neviens nav apdalits.
lopkope
l
Pēc PVD inspektores sacītā secināju, ka gaļas nogatavināšana Latvijā ir aizliegta, jo kautķermeņa derīguma termiņš ir aptuveni 6 dienas ( liellopu nogatavina 14 dienas) pēc lopa kaušanas, tad šo gaļu vairs nedrīkst realizēt, tā ir utalizējama! Sviests, dzīvojam ES, bet Eiropas standartiem derīgu gaļu ražot NEDRĪKSTAM!!!!!
t
t
aizbrauc uz kādu lielveikalu nedēļas nogalē - tur vispār krīzi neredzēsi
ieva
i
Manuprāt gana laba jēra gaļa ir nopērkama latvijasjeripunktselvē - es to pērku jau pāris gadus un nevaru sūdzēties. Iesaku izmēģināt.
Nika
N
Valstī esot krīze, vai ne?! :D Bet atēdušos snobu, izrādās, ir pilnas visas malas.
Medusa
M
Vai jūs visi gudrīši tiešām domājat, ka kvalitatīvus steikus latvieši neēd (bet toties daudzi ēd pelmeņus un lētās desas) tāpēc, ka nav pietiekami izglītoti un vai arī kļūst par vaņkām? (Randy, vai deguns mākoņos neduras?) Ja negribi ēst neko latvisku, tad ar ko vaņku nacionālie ēdieni sliktāki par friču vai makaroņņiku? Steika porcijas cena tai pašā Steiku Haosā lielākajai daļai Latvijas ir nedēļas iztikas apmērā! Es arī labprāt šad un tad ēstu steiku, bet pagaidām iztieku ar cūciņu no laukiem, veikala vistu un dārzeņiem no dārza.
Senais>Ieva
S
Ir divejādi holesterīni.
Ieva
I
Ražo homunkuļus, ja nezini, jo tieši liellopu gaļā (un citos produktos) holesterīna ir oi-oi-oi! Tādi nu ir tie liellopu tauki, toties kvalitatīva cūciņa ir pavisam kas cits.
Ieva
I
Es zinu vienu normālu uzņēmumu, kur, piemēram, soju liek tikai, lai jūs, stulbie patērētāji, to desu pēc tam pirktu....Taču, ja garšas kārpiņas nopīpētas/nodzertas, tad tipisko Latvijas desu, kas garšo pēc maltas kedas, no normālas desas neatšķirsi.
Stirlitz
S
Ja nu vienīgi tirgū. Bet visi tie gaļas izstrādājumi, ko Latvijā ražo lielie un ne tik lielie pārstrādes uzņēmumi ir pilnīgs mēsls. Latvijā ražotā žavētajā gaļā, kurā ššpricē sālsudeni svaram tīras gaļas ir mazāk kā rietumeiropā desās. Vai nav murgs? Par Latvijā ražotām desām vispār nav vērts runāt. Nevienai nav gaļa sastāvā virs 50% , pārējais mēsli visādi.
kukulitis
k
man vislabak garsho jels (rare) vai pusjels (medium rare) steiks, bet noteikti jabut lieliskas kvalitates galas gabalam. Capital Grille ir viens no maniem milakajiem restoraniem. yum :)
waldis
w
kad pēdējoreiz steiku haosā ēdu sarkanu steiku, tas bija atklāti sakot stiegrains negaršīgs sū*s
Dārznieks
D
Kas gan cits "apzinīgam" LV pilsonim atliek ko darīt. Jāiet uz Veldres bijušo kantori sūdzēties par neatbilstoši LV likumdošanai glabātu produktu reklamēšanu. Un to vēl dara VIP pavārs R !
dr.Fausts
d
vispār jau labs steiks ir garšigs un ļoti veselīgs (NAV HOLESTEROLA), bet , diemžēl, tāpat kā jēra gaļa Latvijā nekur nav nopērkams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl tuvāk biržai

Divu pašvaldības uzņēmumu pošanās uz biržu kļūst arvien redzamāka.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses