Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Latvijas balzama" apgrozījums 1.ceturksnī samazinājies par 9%, peļņa - par 36%

A/s Latvijas balzams šā gada pirmajā ceturksnī strādāja ar apgrozījumu 16 miljonu latu apmērā, kas ir par 9% mazāk nekā pērnā gada pirmajā ceturksnī, liecina paziņojums par neauditētajiem datiem NASDAQ OMX Riga. Savukārt neauditētā peļņa bija 388 000 latu, kas ir par 36% mazāk nekā pērnā gada attiecīgajā laikā.

Apgrozījums vietējā tirgu samazinājies par 16,5%, eksporta realizācija samazinājusies par 3,5%, tajā skaitā realizācija uz Eiropas Savienības dalībvalstīm, salīdzinot ar 2009.gada pirmo ceturksni, samazinājās par 11%, uz Igauniju samazinājās par 17%, bet uz Lietuvu palielinājās par 8%.

Apgrozījuma kritums ir saistīts ar akcīzes nodokļa paaugstināšanu, nelegālā alkohola tirdzniecības pieaugumu, kā arī ar ekonomiskās aktivitātes pazemināšanos galvenajos preču noieta tirgos, skaidro Latvijas balzams.

Šogad pirmajā ceturksnī galvenie eksporta virzieni bija citas Baltijas valstis, Krievija, Vācija un Skandināvija, paralēli aktīvi norisinājusies jaunu eksporta tirgu apgūšana.

Latvijas balzams paziņojumā biržai norāda, ka tas ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī un šogad pirmajā ceturksnī nodokļos valsts budžetā ieskaitīts 8,1 miljons latu, tai skaitā seši miljoni latu kā akcīzes nodoklis. 

Neskatoties uz kritisko ekonomisko situāciju un iedzīvotāju zemo pirktspēju Latvijā, uzņēmuma mērķis ir noturēt esošo tirgus daļu, kā arī turpināt eksporta tirgu apgūšanu, pilnveidojot produktu portfeli, norāda Latvijas balzams. Gada otrajā ceturksnī prioritātes būs tālāka ražošanas un loģistikas izmaksu kontrole, optimizācija un ražošanas efektivitātes paaugstināšana, sabiedrības konkurētspējas palielināšana.

Latvijas balzams ražo vairāk nekā 130 dažādu nosaukumu dzērienus, tā vadošais akcionārs ir SPI Regional Business Unit BV, kam pieder 89,53% akciju no pamatkapitāla. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses