Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Neveiksmīga Kurzemes dārzniecības izsole

Kurzemē modernākās dārzniecības SIA _Spāre _izsole ceturtdien nenotika, jo nepieteicās neviens pretendents, ziņo Db.lv. Līdz izsolei neviens pretendents nebija iemaksājis noteikto summu – 10% no izsoles sākumcenas, informējis maksātnespējīgās Spāres administrators Vents Lamsteris.

V.Lamsteris sacīja, ka tagad lielākajam kreditoram Swedbankai būs tiesības divu nedēļu laikā pārņemt īpašumu, bet, ja tas nenotiks, tad tiks rīkota jauna izsole.

Izsoles sākumcena bija noteikta 290 000 latu apmērā. Uzņēmums, kurš piederēja Gribuļu pagasta padomes priekšsēdētāja Ulda Rozenberga ģimenei savulaik modernizācijā ieguldīja 319 200 latu Eiropas Savienības finansējumu, savukārt šobrīd tā darbība esot apturēta.

Spāre īpašumā ir liela dārzniecība Talsu rajona Gribuļu pagastā, viena no modernākajām Kurzemē. Kopējā platība ir gandrīz 15 000 kvadrātmetru, no kurām divas trešdaļas ir modernizētas. Dārzniecībā ir vairāk nekā 50 000 kvadrātmetru zemes. Jaunās siltumnīcas ir aprīkotas ar automātisko laistīšanas un mēslošanas sistēmu un klimata kontroles staciju.

Dārzniecībā audzēja sīpollokus un gurķus.

Uzņēmumam bija milzīgs potenciāls, kuru esošie īpašnieki apgrozāmo līdzekļu nepietiekamības dēļ nevarēja realizēt, laikrakstam norādījis uzņēmuma administrators Vents Lamsteris.

Uzņēmums nonāca grūtībās jau pēc pirmā darbības gada, jo bija pieļāvis vairākas būtiskas kļūdas. Pēc ilgstošiem sadarbības partnera vai investora meklējumiem nolemts dārzniecību pārdot ar visām kredītsaistībām, tomēr arī šis plāns nerealizējās un administrators izsludināja izsoli. Kā kreditori minēti uzņēmumi Novita, Hansabank (tagad Swedbank) un SIA Latvijas propāna gāze.

(pievienotas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses