Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - "Primekss" panācis vienošanos ar maksātnespējas ierosinātājiem

Grīdu apdares uzņēmums "Primekss" ir panācis vienošanos ar uzņēmuma maksātnespējas ierosinātājiem, pastāstīja "Primekss" valdes priekšsēdētājs Jānis Ošlejs.

Viņš norādīja, ka ceturtdien tikšanās laikā ar uzņēmumiem "HC Betons" un "Ramirent" panākta vienošanās un maksātnespējas pieteikums tiks atsaukts.

Tālākais ir atkarīgs no juridiskiem procesiem, klāstīja Olšlejs, piebilstot, ka piektdien, 21.maijā, ar abiem uzņēmumiem tiks parakstīta arī rakstveida vienošanās.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati atklāj, ka maija sākumā "Primekss" ar 339 000 latu parādu bija lielāko nodokļu parādnieku sarakstā.

""Primekss" pašlaik iet ļoti labi, mēs esam uzvarējuši vairākos lielos projektos Skandināvijā," stāstīja uzņēmuma vadītājs, uzsverot, ka ekonomiskā situācija Skandināvijā uzlabojas. Tiesa, darbība Latvijā radot zaudējumus.

"Primekss" šogad plāno strādāt ar aptuveni 15 miljonu latu apgrozījumu, kas ir vairāk nekā divas reizes vairāk nekā 2009.gadā, plānota arī peļņa.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā iesniegts grīdu apdares uzņēmuma "Primekss" maksātnespējas pieteikums. Maksātnespējas administrācijas (MNA) sniegtā informācija liecina, ka ar pieteikumu tiesā vērsušies divi uzņēmumi - "HC Betons" un "Ramirent".

Saskaņā ar "Lursoft" datiem 2008.gadā "Primekss" strādāja ar 10,757 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 13% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi sasniedza 69,3 tūkstošus latu pretēji 397,4 tūkstošu latu peļņai 2007.gadā. 2009.gada uzņēmuma darbības pārskats vēl nav reģistrēts.

"Primekss" patlaban ir viens no lielākajiem industriālo betona grīdu ierīkotājiem Eiropā. Uzņēmums ir izveidojis filiāles Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā un Somijā, kā arī Norvēģijā un Polijā, liecina uzņēmuma mājaslapā publiskotā informācija.

"Primekss" ir dibināts 1997.gadā, un tā pamatkapitāls ir 158,5 tūkstoši latu. Tā īpašnieki ir Jānis Ošlejs un Ģirts Mančinskis.

(pievienota 4.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses