Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

„POLIURS” strauji palielinājis eksportu uz Baltijas valstīm

Baltijas vadošais rūpnieciski izolētu cauruļvadu ražotājs SIA "POLIURS" šogad strauji palielinājis eksporta apjomus uz Baltijas valstīm, ievērojami uzlabojot savas pozīcijas Lietuvas tirgū, informē uzņēmuma izpilddirektors Guntis Līcītis.

Šā gada 10 mēnešos „Poliurs” uz Baltijas valstīm eksportējis produkciju 2.2 miljonu eiro apmērā, kas ir 1.8 reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. Eksports uz Lietuvu šajā pašā laika posmā audzis pat 2.2 reizes.
Šīs sezonas nozīmīgākais projekts Lietuvā bija siltumtīklu rekonstrukcija Akmenes pilsētā, kas tika veikts sadarbībā ar „Poliurs” Lietuvas partneriem – kompāniju ETC. ES finansētā projekta ietvaros „Poliurs” piegādā un montē rūpnieciski izolētus cauruļvadus vairāku kilometru garumā. Projekta kopējās izmaksas ir 5 miljoni eiro un tā kā šis ir ļoti apjomīgs projekts, to pilnībā paredzēts pabeigt tikai nākamajā gadā.
G.Līcītis norāda, ka „Poliurs” stabilus darbības rādītājus sasniedzis arī Igaunijas tirgū, kur realizēti vairāki nelieli siltumtrašu rekonstrukcijas projekti.

„Tuvākajos gados eksports uz Baltijas valstīm, kā arī uz citām ES dalībvalstīm turpinās palielināties un to galvenokārt nodrošinās ES finansējums, kas paredzēts siltumapgādes sistēmu sakārtošanai”, norāda G.Līcītis.

„Strauji pieaugot energoresursu cenām, pašvaldības un siltumapgādes uzņēmumi visā Baltijā ievērojamus līdzekļus ieguldīs siltumapgādes sistēmu sakārtošanai, tā kā pieprasījums pēc mūsu risinājumiem tikai palielināsies”, uzsver „Poliurs” izpilddirektors.

Jau ziņots, ka gada sākumā „Poliurs” iegādājies SIA „European plastic industries” (EPI) ražošanas aktīvus un visu šo gadu EPI ražotne Olainē darbu turpina ar „POLIURS” vārdu. Kopš Olaines rūpnīcas iegādes „Poliurs” tirgū piedāvā arī dažādu diametru plastmasas caurules ūdensapgādei gan ruļļos, gan taisnos gabalos, caurules kabeļu un sadzīves kanalizācijai, elektrību vadošās caurules kalnrūpniecībai rūdas spridzināšanai, kā arī daudzas citas caurules un profilus, ko iegūst plastmasu ekstrūzijas ražošanas procesā. Tāpat uzņēmums ražo ceļa stabiņus autoceļu nomaļu marķēšanai.

Papildus informācija:
Guntis Līcītis
„Poliurs” izpilddirektors
Tālr. 29245385
[email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses