Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: "Alstom" jauna uzvara: pirmais līgums vēja enerģijas ražošanas tirgū Marokā pāri par 100MV tīras enerģijas

Alstom ir parakstījusi līgumu ar „Nareva Holding”, kas ir kompānijas „ONA” filiāle, par jaunas vēja elektrostacijas būvniecību Akfenā (Akhfenir) Marokas karaļvalstī. Vēja elektrostacija, kuru plāno nodod ekspluatācijā 2011. gadā sastāvēs no 61 „Alstom ECO 74” vēju turbīnas ar kopējo atjaunojamās enerģijas jaudu pāri par 100MV, kas tiks piegādāta privātajiem industriālajiem uzņēmumiem Marokā.

Alstom veiks piegādi, montāžas darbus un vēja elektrostacijas nodošanu ekspluatācijā, kā arī būs atbildīga par stacijas ekspluatāciju un tehnisko apkopi pirmo 5 gadu laikā. Montāžas darbu laikā Alstom nodarbinās ap 45 darbiniekiem, un 16 papildus darbiniekiem, kuri būs atbildīgi par stacijas ekspluatāciju un uzturēšanu. Jaunais līgums parāda Marokas tieksmi līdz 2020. gadam sasniegt 42% atjaunojamās enerģijas no kopīgās elektrības ražošanas jaudas, kur 1/3 no tās būs vēja enerģija. Alstom ir nozīmīga vēsture enerģijas ražošanas attīstībā Marokā. Vairāk par 50% no elektroenerģijas ražošanas tiek nodrošināta ar Alstom izgatavotajām iekārtām. Pavisam nesen Alstom uzstādīja ap 800MV elektroenerģiju ražojošās jaudas Marokas hidroelektrostacijā – tas ir vairāk nekā puse no visām uzstādītām hidroenerģijas jaudām. The original English press release:


Alstom wins wind farm contract in Morocco – over 100 MW of clean power

Alstom has signed a contract with Nareva Holding, subsidiary of ONA, for a new wind farm in Akhfenir, in the Kingdom of Morocco. This wind farm, to be commissioned in 2011, will consist of 61 Alstom ECO 74 wind turbines totaling more than 100 MW of renewable energy to be supplied to private industrial customers in Morocco.

Alstom will supply, install and commission the wind farm and is responsible for operation and maintenance during the first five years. During the installation phase, Alstom will hire around 45 people to work on site, with a further 16 employees in charge of operation and maintenance.

The new contract underlines Morocco’s commitment to reaching 42% of its electricity generation capacity from renewable sources by 2020, one third of it from wind energy.

Alstom has a strong history in developing the energy generation in Morocco. Over 50% of the country’s electric capacity includes Alstom-made equipment. Particularly present in hydropower in Morocco, Alstom has already installed some 800 MW of the country’s hydropower production – over half of its installed hydropower base.

Link to Alstom's global website with information on wind

A photo of an Astom windturbine:

Ar cieņu/ Best regards,

Sari Luhanka
Head of Power Communications, Finland and the Baltics
Country Communications Manager, Finland

ALSTOM Finland Oy
Martinkyläntie 43 (PL 92)
01720 Vantaa, Finland
Phone.  +358 10 3037 353
Mob. +358 50 3860 353
Fax  +358 10 3037 700
E-mail [email protected]
www.alstom.com / www.alstom.fi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses