Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: "Atlas Copco GA" kompresori iegūst žurnāla P&A apbalvojumu "Labākais 2008.gada produkts"

Atlas Copco ieguvis pirmo vietu kategorijā “Sūkņi un kompresori” ikgadējā Labākā produkta konkursā, ko organizē vācu žurnāls P&A. 6000 lasītāju žūrija, galvenokārt Vācijas ražošanas un apstrādes inženieri, nobalsoja par Atlas Copco eļļas kompresoru ar mazu enerģijas patēriņu – jauno GA 90-160 kW diapazonā. Ar kompresora komplektu, kurš atbilst īpašai enerģijas prasībai (SER), kas sastāda 350 džoulus uz litru, GA nodrošina minimālu enerģijas patēriņu.

Šā gada uzvarētāju saraksts tika paziņots 2009. gada 7. janvārī. Konkursa pirmajā kārtā piedalījās trīs citu ražotāju pieci jauni kompresori. Pirmajā atlasē tika izvērtēti vairāk nekā 225 jauni produkti un katrā no desmit kategorijām izvēlēti 15–20 vispieprasītākie jauno produktu apraksti.

Ar eļļu pildāmie kompresori tiek izmantoti visdažādākajās nozarēs: ar oglēm darbināmās spēkstacijās, kalnrūpniecībā, kuģniecībā un kuģu būvē, kā arī cementa, stikla un riepu ražotnēs. Patriks Freidins (Patrick Fradin), Enerģijas nodaļas vadītājs Michelin Avalonas ražotnē Francijā, skaidro: “Mans pienākums ir samazināt enerģijas izmaksas uz tonnu saražotās produkcijas. Kopā ar Atlas Copco esam aprēķinājuši, ka, nomainot četrus pašlaik darbojošos kompresorus pret diviem jauniem GA 132 VSD, mēs ik gadu varam ietaupīt 736 400 kWh. Biju pārsteigts, ieraugot potenciālo patēriņa ietaupījumu. Manuprāt, arī apkope būs nepieciešama retāk.” Rūpnīca ir vadošais riepu ražotājs smagajām automašīnām un zemes darbu iekārtām, un 2007 .gadā tā piegādāja savu produkciju 300 000 transporta līdzekļu.

Ražotājiem apbalvojums “Labākais produkts” (Best Product Award) ir viena no Eiropas rūpniecības augstākajām godalgām. Rūpniecībā tas ir uzticams veids, kā iepazīties ar labākajiem jaunajiem produktiem tirgū. “Kad uzņēmumi redz produktu ar “Labākā produkta” apbalvojuma zīmogu, viņi zina, ka to ir novērtējis liels skaits profesionāļu,” piebilst Reimunds Šerfs (Reimund Scherff), Atlas Copco Bezeļļas gaisa kompresoru nodaļas Vācijā komercdirektors. “Tie ir tehnoloģiskie sasniegumi, par kuriem runā rūpniecībā, – un to mēs visi gribam.”

Šerfs turpina: “Apbalvojums apliecina mūsu pūles izstrādāt tehnoloģiski izcilus un inovatīvus produktus, kas ļauj ražot ar lielāku produktivitāti un mazāku enerģijas patēriņu.”

Jaunā Atlas Copco GA (3,5 līdz 14 bāri) īpašā enerģijas prasība (SER) atbilst augstākajai klasei un izmanto līdz pat 11 % mazāk elektroenerģijas nekā iepriekšējie GA modeļi. GA kompresoru komplektā iekļauts arī ūdens atdalītājs ar optimālu īpašo enerģijas prasību (SER) 350 džouli uz litru – saskaņā ar ISO 1217 3. redakcijas pielikumu C (1996).

Saskaņā ar Eiropas Komisijas 2001. gadā veikto pētījumu “saspiestam gaisam ir ļoti liela nozīme rūpnieciskās enerģijas patēriņā, jo tas atbilst aptuveni 12 % no pašreizējā patēriņa [..] Ar motoru darbināmas sistēmas patērē aptuveni 50 % Eiropā izmantotās elektroenerģijas.” Autori apgalvo, ka “pat neliels efektivitātes uzlabojums var būtiski ietaupīt enerģiju”. (Avots: http://www.leonardo-energy.org/drupal/files/2008/EE_Motors__ver0000B.pdf?download)

Jaunais GA 160 VSD nodrošina brīvu gaisa padevi no 100 % līdz 17 %. Šis ar eļļu pildāmais kompresors ir savā nozarē pirmais, kam saspiestā gaisa dzesēšanas sistēmā izmantots ūdens atdalītājs. Jaunais GA ir pirmais Atlas Copco gaisa kompresors, kas nodrošina VSD kontrolētus dzesēšanas ventilatorus, tādējādi samazinot kopējo patēriņu. Saver Cycle Control tehnoloģija veicina optimizētu žāvētāja enerģijas izlietojumu. GA spēj darboties temperatūrā ar svārstību intervālu 55 grādi (pēc Celsija) un maksimālo trokšņu līmeni 71 dBA. Eļļas filtra un gaisa ieplūdes filtra darbmūžs ir dubultots, tādējādi tieši ietekmējot apkopes izmaksas un paša kompresora darbmūžu.

Kompresoru GA sērija un to jaunie skrūvju elementi (kas ietekmē enerģijas patēriņa samazināšanu par 5–6 %), kā arī tikko klajā laistais, enerģiju taupošais FD 310-510 dzesējošais gaisa žāvētājs ir bijuši aplūkojami ceļojošā pasaules izstādē. Jaunais GA kopš tā parādīšanās 2008. gada aprīlī ir ieguvis pozitīvas atsauksmes no ražotājiem. Tas minēts arī starp Amerikas Plant Engineering “Gada produkts” 2008. gada finālistiem.

Atlas Copco ir pasaules vadošais rūpnieciskās produktivitātes risinājumu nodrošinātājs.
Produktu un pakalpojumu klāstā ietilpst saspiestā gaisa un gāzes iekārtas, ģeneratori, būvniecības un kalnrūpniecības iekārtas, rūpnieciskie instrumenti un montāžas sistēmas, kā arī to īre. Ciešā sadarbībā ar pircējiem un biznesa partneriem un ar 136 gadu pieredzi Atlas Copco ievieš jauninājums produktivitātes risinājumos. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Stokholmā, Zviedrijā, un tas apkalpo vairāk nekā 160 tirgus. 2008. gadā Atlas Copco nodarbināja 34 000 darbinieku un nopelnīja 74 miljardus Zviedrijas kronu (7,7 miljardus eiro). Vairāk informācijas: www.atlascopco.com.

Bezeļļas gaisa kompresoru nodaļa ir Atlas Copco kompresoru tehnoloģijas nozares daļa. Tā izstrādā, ražo un izplata bezeļļas gaisa kompresorus visdažādākajām rūpniecības nozarēm visā pasaulē, kur gaisa kvalitāte ir būtiska, un ar eļļu pildāmos kompresorus mazāk kritiskiem risinājumiem. Nodaļas specializācija ir gaisa sistēmu optimizēšana un kvalitatīvi gaisa risinājumi, lai uzlabotu pircēja produktivitāti. Šīs nodaļas galvenais birojs un ražošanas centrs atrodas Antverpenē, Beļģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses