Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

PR: EVOPIPES vadība diskusijā ar A.Kamparu pārrunās atbalsta iespējas eksportspējīgiem ražotājiem

Piektdien, 21. augustā rūpnīcā EVOPIPES viesosies ekonomikas ministrs Artis Kampars, lai iepazītos ar ražotnes darbību un pārrunātu ar rūpnīcas vadību valsts atbalsta iespējas ražošanai ar augstu pievienoto vērtību. EM informatīvajā ziņojumā "Par priekšlikumiem ekonomikas atveseļošanai vidēja termiņa periodā"  par prioritārajām nozarēm rosinājusi noteikt kokapstrādi, pārtikas ražošanu, ķīmisko rūpniecību un tās saskarnozares, kā arī elektrisko un optisko iekārtu ražošana.

Līdzās prioritāro nozaru izvirzīšanai, EM iecerējusi atsevišķi atbalstīt šos uzņēmumus, izvērtējot to spēju ražot produktus ar augstu pievienoto vērtību, kā arī konkurētspēju eksporta tirgos un darba ražīgumu. Ministrijas projekts sola pēc šiem kritērijiem labākajiem priekšrocības valsts garantiju iegūšanā, Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu sadalē un nodokļu atlaižu piemērošanā. Šie paši kritēriji tiks piemēroti arī prioritāro nozaru uzņēmumiem, tādējādi atbalstāmo uzņēmumu saraksts veidosies pēc vienotas punktu sistēmas."Atzīstami, ka ministrija pieņēmusi būtiskus lēmumus, izvirzot prioritārās nozares un domājot par atbalstu tiem uzņēmumiem, kuru ražotā produkcija ir konkurētspējīga arī ārpus valsts robežām. Mūsu ražotajai produkcijai ir liels eksporta potenciāls kā Eiropā, tā NVS valstīs, ražojam kā Latvijas, tā ārvalstu tirgiem. Šobrīd eksports un ražošanas ar augstu pievienoto vērtību attīstīšana prasa nopietnas investīcijas no uzņēmēju puses, tādēļ valsts atbalsts ir īpaši būtisks – nodokļu atvieglojumu, ES līdzekļu pieejamības vai valsts garantiju veidā. Esmu pārliecināts, ka uzsāktās diskusijas par prioritārajām nozarēm un atbalsta mehānismiem beidzot realizēsies konkrētā kompleksā rīcības plānā, " stāsta SIA EVOPIPES valdes priekšsēdētājs Edgars Viļķins. EVOPIPES šobrīd ir modernākais polimēra cauruļu ražošanas komplekss Eiropā, kura maksimālā jauda 14 000 tonnu cauruļu gadā. Ražotne ir pilnībā automatizēta. Visi ražošanas tehnoloģiskie atkritumi tiek pārstrādāti un izmantoti ražošanas procesā, kā rezultātā ražošana ir praktiski bez vides piesārņojuma. Pēc nepilna gada darbības EVOPIPES aptuveni 60% produkcijas ražo Latvijas tirgum, bet ap 40% - eksportam. Mediju pārstāvji arī tiek aicināti piedalīties A.Kampara vizītē EVOPIPES ražotnē, Jelgavā, Langervaldes iela 2a, kas notiks piektdien, 21.augustā, plkst. 12.30.

Plkst. 16:00 EVOPIPES vadība piedalīsies arī uzņēmēju diskusijā JIC Biznesa inkubatorā, Jelgavā, Peldu ielā 7.

Papildu informācija:
Edgars Viļķins
SIA EVOPIPES valdes priekšsēdētājs
Tālr. +371 63094300
E-pasts: [email protected]

Ieva Šaripo
SIA Evopipes marketinga direktore
Mob. Tālr. + 371 29488318
E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pozitīvas vēsmas kreditēšanā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) sāktā procentu likmju samazināšana un ekonomikas dalībnieku noskaņojuma stabilizēšanās Latvijā šovasar iezīmējusi nelielu aktivizēšanos kreditēšanā. Savukārt noguldījumu...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses