Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Notiks LOSP pārstāvju un rajona lauksaimnieku apvienību sēde

Rīt, 21.janvārī plkst. 10.00 Republikas laukumā 2, 3.stāva 315.kabinetā notiks rajona lauksaimnieku apvienību sēde. Savukārt, plkst. 12.00 Republikas laukumā 2, 23.stāva zālē būs ikmēneša Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) pārstāvju sapulce. Rajonu lauksaimnieku apvienību sēdes laikā par iespējamo pāreju uz vienoto saimniecību maksājumu informēs Zemkopības ministrijas pārstāve Ginta Jēkabsone.

Sēdē tiks diskutēts arī par RLA darbību 2009.gadā.LOSP sēdē par LAP apakšpasākumu “Enerģijas ražošanas no lauksaimnieciskas un mežsaimnieciskas izcelsmes biomasas” un attīstības iespējām, ņemot vērā Vecauces pieredzi, informēs Iveta Grudovska. Tiks skatīts arī nākotnes redzējums, kā izskatīsies enerģijas ražošana no biomasas Latvijā, ņemot vērā saņemtos pieteikumus Lauku atbalsta dienestā. Savukārt, par Valsts ciltsdarba inspekcijas likvidāciju un jaundibinātās organizācijas darbību klātesošos informēs Latvijas Ciltsdarba centra valdes priekšsēdētājs Dainis Paeglītis. LOSP sēdē piedalīsies un uz lauksaimnieku jautājumiem atbildēs zemkopības ministrs Mārtiņš Roze. Jautājumi skars tādas tēmas kā valsts subsīdijas, lēmumu par Valsts Augu aizsardzības dienesta (VAAD) pievienošanu Pārtikas un Veterinārajam dienestam (PVD) un Tehniskās uzraudzības inspekcijas iespējamo pievienošanu Ceļu satiksmes un drošības direkcijai. Būtiskākais šī brīža jautājums ir par piena nozares kritiskās situācijas glābšanas plānu. Sēdē arī tiks pieņemts LOSP pārstāvju sapulces lēmums attiecībā uz izskatītajiem Ministru kabineta noteikumu projektiem un to grozījumiem.Biedrība - Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) ir Latvijas nacionālā līmeņa lielākā un nozīmīgākā 37 lauksaimniecības daudznozaru un specifisko visu lauksaimniecības nozaru valsts līmeņa nevalstisko organizāciju apvienojoša institūcija un tā iesaistās Latvijas lauksaimniecības un lauku politikas attīstības veidošanā un īstenošanā kopīgi ar valsts likumdevējiem, valsts pārvaldes institūcijām, Zemkopības ministriju un citiem sociālajiem sadarbības partneriem.

Informāciju sagatavoja: Krista Garkalne, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) sabiedrisko attiecību speciāliste.

Papildus informācija pa tālruni 6702 7320, 26311133 vai sūtot e-pastu uz [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses