Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PR: Vidzemes Augstskola un "Valmiermuižas alus" darītava uzsāk sadarbību gardēžu tūrisma attīstībai Vidzemē

Vidzemes Augstskola (ViA) un „Valmiermuižas alus” (VA) darītava nule kā noslēgušas sadarbības līgumu, kas paredz kopēju pētniecisko darbu veikšanu, kā arī studentu prakšu un dažādu projektu īstenošanu, lai Vidzemē attīstītu tūrismu. Šis ir pirmais šāda veida sadarbības līgums starp akadēmiskā un privātā sektora pārstāvjiem, lai veicinātu gastronomisko tūrismu un kultūrvēsturiskās vides attīstību.

Sadarbība starp ViA un VA tuvinās teoriju un praksi, nodrošinās efektīvu studentu resursa izmantojumu, kā arī dos papildus motivāciju studējošajiem, jo viņu devums būs funkcionējošs, nevis apputēs mācību iestādes plauktā.

Tikšanās laikā nelielajā alus darītavā, tika uzsvērts, ka svaigas un inovatīvas idejas ir izšķirošas Latvijas sociālās un ekonomiskās dzīves attīstībā. Un tādas iespējams radīt, ja sadarbojas cerību un sapņu pilni jaunieši un pieredzējuši sava aroda meistari.

„Latvijā izskanējis daudz kritikas, runājot par mācību iestāžu absolventu atbilstību darba tirgum. Taču pareizais jautājums ir – kas jāmaina, lai jauniešu potenciāls tiktu izmantots lietderīgi. Kā dzimis valmierietis un Valmieras patriots, es tiešām lepojos, ka tieši Vidzemes Augstskola šo jautājumu uzdod un sekmīgi arī rod atbildi,” saka „ Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis.

ViA rektore Dr. hist. Vija Daukšte, viesojoties mazajā alus darītavā, ar gandarījumu atzina, ka „šī līguma parakstīšana ir lielisks labās prakses piemērs un kārtējais pierādījums, ka soli pa solim augstskola virzās uz savu vīziju, kurā dažādas zināšanas tiek integrētas studiju programmās un teorija tiek sekmīgi apvienota ar praksi.”

Savukārt Aigars Ruņģis norāda: „Jā, mēs vārām alu gardēžiem. Bet ar tādu pašu centību mēs uzņemam pie sevis viesus – gan pašmāju, gan ārvalstu ceļotājus. Un tas ir tikai sākums. Mēs vēlamies sakopt un izkopt senās Valmiermuižas teritoriju, radot te vietu, kur baudīt ar visām maņām, kas mums dotas. Un visam pāri – mēs lepojamies, ka esam vidzemnieki. Ticu, ka Vidzemes Augstskolas Tūrisma un viesmīlības fakultātes studenti dos ievērojamu veikumu, lai piesaistītu Vidzemei un Valmiermuižai gastronomijas tūristus.”

Sadarbību uzsākot, 10.oktobrī notiks pirmā tūrisma vadības studentu izpētes vizīte VA darītavā. Turpmāk plānota virkne aktivitāšu, t.sk. zinātnisko darbu izstrāde par gastronomiskā tūrisma attīstību. Labāko darbu autori saņems finansējumu un nepieciešamos resursus, lai savas ieceres īstenotu dzīvē.

Par “Valmiermuižas alus” darītavu:

SIA “Valmiermuižas alus“ ir mazā muižas alusdarītava pie Valmieras, kas atrodas leģendām apvītās Valmiermuižas vēsturiskajā teritorijā. Jaunas ražotnes, receptes un dizaina izstrādē ieguldīti 2.5 miljoni latu, un pirmais gaišais, nepasterizētais “Valmiermuižas alus”,  kas gatavots no augstākās kvalitātes dabīgām izejvielām, ievērojot nesteidzīgu brūvēšanas procesu, pircējiem tika piedāvāts 2009.gada martā.

Papildus informācija:

Margrieta Akmens, „Valmiermuižas alus” komunikācijas konsultante

Tālr.: 29188230, E-pasts: [email protected]

Zane Leimane, Vidzemes Augstskolas komunikācijas daļas vadītāja
Tālr.: 64207811, mob. 26182244, E-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses