Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

PR: Zemniekiem piedāvā bezmaksas mēslošanas plānu datorprogrammu

PBiedrība "Zemnieku saeima" lauksaimniekiem piedāvā izmantot interneta programmu "Augkopības vadības sistēma" mēslošanas plānu izstrādei. Programma atrodama mājas lapā www.enagro.eu/lv.

"Efektīva saimniekošana augkopībā atkarīga no plānošanas - zemniekam savlaicīgi jāaprēķina nepieciešamais sēklu, mēslojuma un pesticīdu apjoms. Tām saimniecībām, kas atrodas t.s. vides jutīgajās teritorijās - Rīgas, Bauskas, Dobeles un Jelgavas rajonos - no šī gada obligāti jāgatavo un Valsts Augu aizsardzības dienestā jāiesniedz mēslošanas plāni. Savukārt visā pārējā Latvijas teritorijā tos gatavo brīvprātīgi, lai sekmētu un optimizētu ražošanu saimniecībā," skaidro programmas izstrādātājs dāņu uzņēmuma enAgro vadītājs Henings Lingso Fogeds.

Biedrība "Zemnieku saeima" programmas izstrādē piedalījusies, konsultējot par kvalitātes prasībām un programmas izmantošanas specifiku Latvijā.

Biedrība arī noslēgusi vienošanos ar programmas izstrādātāju enAgro par programmas "Augkopības vadības sistēma" turpmāku pielāgošanu Latvijas normatīvo aktu prasībām.

""Augkopības vadības sistēma" ir viegli lietojama, un visas lauku saimniecības, kam pieejams interneta pieslēgums, šo programmu var izmantot bez kādām grūtībām. Programmu var izmantot arī lauksaimniecības konsultanti un uzņēmumi, kas sniedz mēslošanas plānu izstrādes pakalpojumus zemnieku saimniecībām. Programmā iekļauti augsekas rotācijas modeļi, mēslošanas līdzekļu izmantojums, augu aizsardzības līdzekļu izmantojums un naudas plūsmas plānojums.

Paredzētas 12 veidu datu izdrukas, tajā skaitā tās, ko prasa iesniegt Valsts Augu aizsardzības dienests. Programmā var uzkrāt iepriekšējo gadu datus, līdz ar to bez grūtībām var veikt plānošanu daudzu gadu garumā," stāsta "Zemnieku saeimas" lauksaimniecības speciālists Ingmārs Sniedze.

"Zemnieku saeima" aicina lauksaimniekus datorprogrammu izmantot bez maksas. Šādu vienošanos biedrība noslēgusi ar datorprogrammas izstrādātāju.

enAgro nodarbojas ar mēslošanas plānu izstrādi un datorprogrammu gatavošanu lauksaimniecības uzņēmumiem, un jau vairākus gadus strādā arī Latvijas lauksaimniecības nozarē. Programma "Augkopības vadības sistēma" tiek izmantota arī Lietuvas lauksaimniecības nozarē, sagatavotas arī poļu un slovēņu versijas.

Informāciju sagatavoja
Lāsma Zuzāne
Zemnieku saeimas sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 29548444, 67027044
www.zemniekusaeima.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses