Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ražošanu pārtraucis ar Griģi saistītais gaļas pārstrādes uzņēmums "Kurzemes bekons"

Liepājā kopš pirmdienas ražošanu pārtraucis ar uzņēmēju Andri Griģi saistītais gaļas pārstrādes uzņēmums "Kurzemes bekons", apstiprināja uzņēmuma ražošanas vadītāja Egita Upmale.

Viņa plašāk par uzņēmuma problēmām atturējās stāstīt, norādot, ka ražošanas pārtraukšana saistīta ar konkurenci.

Līdz ar uzņēmuma darbības pārtraukšanu Liepājā bez darba palikuši vairāk nekā 20 cilvēki. Darbinieku kolektīva atlaišana gan nav pieteikta, aģentūra BNS uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiālē.

Ar Griģi sazināties neizdevās, savukārt uzņēmuma valdes loceklis Valdis Pirktiņš sacīja, ka pašlaik esot ārvalstīs un viņam neesot informācijas, ka "Kurzemes bekons" būtu pārtraucis ražošanu.

Jau vēstīts, ka Griģim, kurš iepriekšējos gados vairākkārt bija iekļauts Latvijas miljonāru un vislabāk pelnošo uzņēmēju sarakstā, radušās problēmas ar "Swedbank", kura vērsusies Kurzemes apgabaltiesā ar prasību piedzīt no viņa 1,5 miljonu latu parādu. Banka savā prasībā lūdz arī atzīt par spēkā neesošu Griģu pāra laulības līgumu un nekustamā īpašuma atsavinājumu uz laulības līguma pamata. Kā prasības nodrošinājumu banka vēlas ierakstīt ķīlas tiesību atzīmi uz vairāk nekā 20 īpašumu vienu pusi domājamo daļu. Prasību tiesa plāno skatīt 18.maijā.

Ar Griģi saistītie uzņēmumi darbojas dažādās nozarēs - gaļas pārstrādes ražošanā, viesnīcu biznesā, nekustamo īpašumu pārvaldīšanā, kā arī iznomāšanā un citās.

Martā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa izbeidza ar Griģi saistītā uzņēmuma "Serviss RC" tiesiskās aizsardzības procesu. "Serviss RC" izveidots, reorganizējot uzņēmumu "Mēs Liepājai", kas iepriekš apsaimniekoja Liepājas tirdzniecības namu "Kurzeme" un viesnīcu "Līva".

"Kurzemes bekons" iepriekš bija viens no lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Pēdējo gadu laikā uzņēmums sīvās konkurences dēļ samazinājis ražošanas jaudu, kā arī 2009.gadā tam, salīdzinot ar 2008.gadu, par 20% krities apgrozījums. Gada sākumā "Kurzemes bekons" ražoja aptuveni 60 veidu produkciju. 2005.gadā "Kurzemes bekons" sāka ražošanu jaunā Eiropas Savienības standartiem atbilstošā gaļas pārstrādes cehā, kurā kopumā - ēkā un iekārtās - investēti četri miljoni latu.

Griģis "Kurzemes bekona" valdē gan vairs nedarbojas - pērn rudenī viņš no tās atcelts. Iepriekš "Kurzemes bekons" piederēja Griģim, taču kopš pagājušā gada rudens uzņēmuma īpašnieks ir "Livland Holding". "Kurzemes bekona" pamatkapitāls ir 262 000 latu. Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Pirktiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses