Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ražotāju cenas janvārī pieaug par 7,2%

Ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā šā gada janvārī, salīdzinot ar 2008.gada decembri, samazinājās par 0,6%, bet gada laikā tās pieauga par 7,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Salīdzinājumā ar decembri gada pirmajā mēnesī straujāk cenas samazinājās vietējā tirgū realizētajai produkcijai - par 0,7%, bet eksportētajai produkcijai - par 0,5. Savukārt gada laikā vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenu līmenis pieauga par 12,1%, kamēr eksportētajai produkcijai tas krita par 0,8%.

Janvārī, salīdzinot ar decembri, ražotāju cenu kopējo līmeni visvairāk pazemināja cenu kritums koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā - par 0,7 procentpunktiem, metālu ražošanā, elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā - par 0,3 procentpunktiem katrā nozarē. Savukārt vislielākā paaugstinošā ietekme bija cenu pieaugumam dzērienu un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā - par 0,2 procentpunktiem katrā nozarē.

Savukārt gada laikā vislielāko iespaidu uz ražotāju cenu kopējo līmeni, palielinot to par 7,6 procentpunktiem, atstāja tarifu pieaugums elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā. Savukārt vislielākā pazeminošā ietekme bija cenu kritumam koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā - par 2,2 procentpunktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses