Kā skaidro ražotājs, tas ļāvis pilnveidot miltu klasifikatoru ar jaunām miltu kvalitātes apakškategorijām. No jaunā kvalitātes modeļa lielākie ieguvēji būšot konditorejas un beķerejas, kas atbilstoši produkcijas specifikai varēs iegādāties noteiktas kvalitātes miltus un izvairīties no produkcijas brāķiem.
Rīgas dzirnavnieka ģenerāldirektors Sandis Jansons norāda, ka jaunās laboratorijas iekārtas dod iespēju kontrolēt vairāk miltu kvalitātes parametrus, ļaujot paplašināt miltu sortimentu industriālās produkcijas segmentā. Izvēloties atbilstošas kvalitātes miltu kategoriju, produkcijas ražotājs var samazināt produkcijas neizdošanās riskus līdz minimumam. Piemēram, konditoram vai tehnologam nav jāuztraucas, ka katru reizi pēc vienādām proporcijām sajauktai mīklai būs atšķirīgs gala rezultāts, skaidro uzņēmums.
Uzņēmums prognozē, ka šāds solis varētu sekmēt esošo un jaunu eksporta tirgu apgūšanu tieši industriālo produktu segmentā. Tāpat miltu kvalitātes lielāka diferencēšana, pēc tā domām, būs stimuls arī labības audzētājiem audzēt augstākās kvalitātes graudaugus, par kuriem attiecīgi tiek maksāta augstāka iepirkumu cena.
Rīgas dzirnavnieks skaidro, ka līdz šim nozarē galvenokārt varēja runāt par trīs kviešu miltu kvalitātes šķirām - augstāko, 1.šķiru, 2.šķiru - un atsevišķām starpšķirām, bet turpmāk katrai šķirai tiks piedāvātas vēl trīs apakškategorijas – B, C, D, atkarībā no lipekļa satura un lipekļa kvalitātes.
Rīgas dzirnavnieks ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus – visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem Hercogs, Herkuless un AXA. Uzņēmums ietilpst Lantmännen koncerna sastāvā.