Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

SIA „L&T Hoetika” no iedzīvotājiem savāc 6.7 tonnas nolietotas elektrotehnikas

Trīs mēnešu laikā kopš uzņēmuma SIA „L&T Hoetika” pieņemšanas punkta atklāšanas no iedzīvotājiem pieņemtas 6.7 tonnas nolietotas elektrotehnikas. Punkta atklāšanas dienā vien savākts 3.2 tonnas elektrotehnikas, bet pārējā laikā līdz martam vēl 3.5 tonnas dažāda veida elektroierīču.

Iedzīvotāji visaktīvāk nodevuši gan lielo tehniku - televizorus, monitorus, ledusskapjus, dažādu IT tehniku (datorus, skenerus, printerus), gan mazo - gludekļus, mikserus, tosterus u.tml..

Kā skaidro SIA „L&T Hoetika” direktors Reinis Ceplis, šis nodotās elektrotehnikas apjoms ir vērā ņemams. „Tomēr saskaņā ar Eiropas Savienības regulām un Latvijas likumdošanas aktiem, 3 mēnešu laikā būtu jāsavāc vairākus simtus tonnu šādu atkritumu. Tajā paša laikā 3 tonnas elektronikas, kas tika savāktas pirmajā darbības dienā, kad iedzīvotāji tika pastiprināti informēti, liecina, ka noteikti ir iespējams savākt krietni vairāk. Esam novērojuši, ka ļoti mazs skaits cilvēku zina, kur šos atkritumus nogādāt, lai nepieļautu situācijas, ka televizori mētājas pie atkritumu konteineriem pagalmos,” pauž R.Ceplis.

SIA „L&T Hoetika” atkritumu savākšanas punkts atrodas Rīgā, Vietalvas ielā 5, uzņēmuma teritorijā. Punkta darba laiks ir katru dienu no plkst. 6.00 līdz 23.00. Šeit nolietoto elektrotehniku privātpersonas var nodot bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. „L&T Hoetika” punktā iedzīvotāji var nodot ne tikai nolietotu elektrotehniku, bet arī dienasgaismas lampas, automašīnu eļļu, baterijas un akumulatorus.

Savukārt uzņēmumiem, valsts un pašvaldību iestādēm, SIA „L&T Hoetika” piedāvā transporta un krāvēju pakalpojumus, lai klientam nolietotās elektrotehnikas savākšana būtu ērtāka un ātrāka. Uzņēmēji visbiežāk nodod dažādus elektriskos instrumentus un arī dienasgaismas spuldzes, kā arī biroja tehnikas atkritumus.
„L&T Hoetika piedāvā iedzīvotājiem rūpēties par apkārtējo vidi un savu veselību. Un viens no veidiem, kā to darīt, ir nolietoto elektrotehniku nevis nomest, kur pagadās, bet atgādāt uz īpaši paredzētām vietām, kur tā tiek savākta vienkopus un pēc tam pārstrādāta. Drīzumā šādu pakalpojumu piedāvāsim ne tikai Rīgas tuvumā dzīvojošajiem, bet arī rēzekniešiem,” par plāniem stāsta R.Ceplis.
 
SIA „L&T Hoetika” ir atkritumu pārstrādes un telpu uzkopšanas un uzturēšanas uzņēmums ar 16 gadu pieredzi. Uzņēmums atkritumu izvešanu apsaimnieko lielākajā daļā Rīgas, Rīgas rajona, kā arī apkalpo klientus Rēzeknē, lielākajā daļā Austrumlatgales, Ogrē un rajonā, Bauskas rajonā un Limbažos.

.
Papildus informācija:

Reinis Ceplis, SIA „ L&T Hoetika„ direktors
 Tālr. +371 67273700, mob. +371 29224643
e-pasts: [email protected]



 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses