Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tele2 vienīgais no lielajiem sakaru operatoriem piedalīšoties frekvenču izsolē

Tele2 vienīgais no Latvijas lielajiem telekomunikāciju operatoriem atzīst, ka piedalīsies 2. janvārī paredzētajā 2,5-2,69 gigahercu (GHz) frekvenču joslas lietošanas tiesību izsolē, liecina portāla Nozare.lv aptauja.

"Ceturtās paaudzes (4G) mobilā interneta frekvenču izsole būs viens no gada svarīgākajiem notikumiem. Tā noteiks tālākās attīstības tendences un spēka samērus," teica Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs un apstiprināja, ka Tele2 izsolē piedalīsies.

Savukārt Latvijas Mobilais telefons (LMT), Bite Latvija un Lattelecom savu iespējamo piedalīšanos izsolē nekomentēja. Arī par izsoles rīkošanu atbildīgās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) sabiedrisko attiecību pārstāve Daiga Reihmane teica, ka informāciju par dalībniekiem sniegs tikai izsoles sākumā.

Jau ziņots, ka izsoles priekšmets ir radiofrekvenču spektra joslas 2,5-2,69 GHz radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības komercdarbībai Latvijā, kas sadalītas piecās daļās. Sākumcena par četrām no izsoles priekšmeta daļām ir noteikta 200 000 latu, bet par vienu no daļām - 100 000 latu. Izsoles kārtas sākumcenas paaugstināšanas solis paredzēts attiecīgi četrām daļām ne mazāks par 30 000 latu un vienai no daļām - ne mazāks par 15 000 latu.

Nozares speciālisti uzskata, ka 2,5-2,69 GHz frekvenču josla ir vislabāk piemērota 4G mobilā interneta pakalpojumu sniegšanai blīvi apdzīvotā pilsētvidē. Bāzes stacijām, kas darbojas šajās frekvencēs, ir samērā mazs pārklājumu rādiuss un tīkla izbūve šajā diapazonā prasa samērā blīvu bāzes staciju izvietojumu.

Izsole notiks 2. janvārī plkst. 12:00 Rīgā, Brīvības ielā 55, regulatora telpās, informēja SPRK.

Jau ziņots, ka LMT sācis piedāvāt 4G pakalpojumus Jūrmalā un Rīgas rajonā izmantojot 1800 megahercu (MHz) frekvenci, kuras lietošanas tiesības jau ir sadalītas starp operatoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses