Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

31. jūlijā Uzņēmēja Dienā

31. jūlijā Uzņēmēja Dienā lasiet:

Gaida vēl lielāku tūristu skaitu no Āzijas

Ar katru gadu Latvijā palielinās tūristu skaits no Āzijas valstīm, turklāt, ņemot vērā nestabilo situāciju lielajās Eiropas pilsētās, Latviju apmeklēt izvēlas arī cilvēki no Eiropas valstīm, kā arī ASV, norāda tūrisma nozares eksperti. Prognozes liecina, ka šogad ienākošais tūrisms turpinās stabilu attīstību, taču svarīga ir Latvijas popularizēšana ārvalstīs.

Eksperti: Latvijas ekonomiskajai izaugsmei nevajadzētu mazināties

Pēc tam, kad gada pirmais ceturksnis salīdzinājumā ar pirmo ceturksni pērn Latvijai vainagojies ar 4% vērtu iekšzemes kopprodukta  kāpumu, arī nākamie mēneši izcēlušies ar aktivitāti rūpniecībā un būvniecībā, kā arī mazumtirdzniecības apgrozījuma pieauguma tempu kāpumu.

Šie faktori veido pamatu tam, lai ekonomiskās izaugsmes ātrums Latvijā palielinātos, turklāt runa ir ne tikai par jau aizvadīto gada otro ceturksni, bet par periodu vismaz līdz gada beigām. Proti, ja vien pasauli nepāršalks pēkšņa finanšu krīze vai ģeopolitiskie satricinājumi, šogad var rasties labvēlīgi apstākļi pēdējās piecgades straujākajai ekonomiskajai izaugsmei Latvijā, uzskata ekonomikas analītiķi.

Sena prakse iet kopsolī ar inovācijām

"Ievērojama daļa no tā, ko dēvējam par bioekonomiku, ir izsenis izmantotu tautas ārstniecības līdzekļu mūsdienu versijas. Jaunās tehnoloģijas ļauj iegūt aktīvās vielas, pieeja ir zinātniska, rezultāti tiek dēvēti par inovatīviem risinājumiem, bet aiz tā visa slēpjas sena prakse un zināšanas. Ja vēlaties attīstīt bioekonomiku, pievērsiet tam uzmanību," sarunā ar Dienu norāda Centrāldānijas reģiona bioekonomikas iniciatīvas projektu vadītāja Anne Mete Langvada. Patlaban tieši Dānija ir viena no bioekonomikā vadošajām valstīm Eiropā.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses