Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Elemental Business Centre ēkas pirmās Latvijā iegūst BREEAM Outstanding līmeņa sertifikātu

Skanstē esošais biroju nomas komplekss Elemental Business Centre saņēmis BREEAM Outstanding novērtējumu, kas ir pats augstākais līmenis BREEAM vērtējumu skalā. Elemental Business Centre šobrīd ir vienīgais projekts Latvijā ar tik augstu vērtējumu.

"Elemental Business Centre" līdz šim ēku novērtēšanas sistēmā BREEAM bija ieguvis "Excellent" līmeņa pagaidu sertifikātu, ar kuru Latvijā var lepoties vien daži jaunie projekti. Taču, kā norāda “Elemental Business Centre” pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš, jau no projekta pirmsākumiem tika mērķtiecīgi īstenoti visi iespējamie pasākumi, kas ļautu iegūt augstāko “Outstanding” līmeni.

“Jau projekta īstenošanas sākumposmā neslēpām, ka vēlamies būt pirmie Latvijā, kas ieguvuši “BREEAM Outstanding”. Uz šo mērķi arī intensīvi gājām, ieviešot  energoefektīvus un ilgtspējīgus risinājumus ikkatrā projekta īstenošanas posmā – sākot no atkritumu šķirošanas līdz pat inovatīviem risinājumiem apkurei un siltumenerģijas ieguvei. Piemēram, “Elemental Green” un “Elemental Blue” ir pirmās biroju ēkas Latvijā, kuras apkurei un dzesēšanai izmanto energopāļus, tādējādi būtiski samazinot apkures izmaksas. Mūsdienās nu jau katram jaunajam projektam “BREEAM” ir standarts, taču līdz šim neviens nebija ieguvis augstāko iespējamo novērtējumu, kas nebūt nav viegli. Tāpēc esam gandarīti būt pirmie, kas šo novērtējumu Latvijā ir ieguvuši, jo tā arī ceļam latiņu nozarē,” stāsta I. Krēsliņš.  

BREEAM sertifikāts apliecina ēku atbilstību augstiem energoefektivitātes un ilgtspējības standartiem, nodrošinot videi, ēku lietotājiem un apkārtnes iedzīvotājiem draudzīgus risinājumus. Augstākais “Outstanding” novērtējums norāda, ka projekts ir izpildījis vismaz 85 % BREEAM standartu. Līdz šim augstākais novērtējums BREEAM novērtējuma līmeņos Latvijā ir bijis "Excellent", kas BREEAM standartu skalā atbilst vairāk nekā 70 %, bet ne augstāk par 85%.

“Mēs esam ļoti priecīgi un lepni par šādu izcilu sasniegumu. Šis novērtējums lieliski parāda visas komandas, kas strādāja pie šī projekta, apņēmību, augstāko kompetences līmeni un profesionalitāti. BREEAM "Outstanding" novērtējums tiek piešķirts tikai izcilām ēkām ar mūsdienīgiem arhitektūras risinājumiem, modernām tehnoloģijām un inženiertehniskajām sistēmām, kā arī tādām, kas piedāvā visus nepieciešamos sociālos pakalpojumus ēkā vai tās apkārtnē. Tas ir liels projektēšanas komandas nopelns, sākot no arhitektiem un beidzot ar inženieriem. Tomēr tikpat svarīga ir profesionāla un īpaši stingra projekta vadība būvniecības laikā. Varu apstiprināt, ka būvniecības procesu labi vadīja un organizēja būvuzņēmums "Merks", kas atbildīgi pieņēma BREEAM standarta izaicinājumus un lieliski integrēja prasības būvniecības procesā. Esmu lepns arī par "VESTA Consulting" komandu, kas ieklausījās attīstītāja vajadzībās un bija tam līdzās visu BREEAM novērtēšanas un sertificēšanas procesa laiku. Vislielākie apsveikumi projekta īpašniekam “Kapitel”, kas ar savu piemēru parāda atbildīgu uzņēmējdarbības praksi, tirgus līderību un izvirza jaunus kvalitātes standartus Latvijas nekustamā īpašuma nozarē,” stāsta “Vesta Consulting” izpilddirektors Evalds Savickis.  

E. Savickis arī piebilst, ka “Elemental” ēkas sasniedza visus iespējamos BREEAM ūdens kategorijas kredītus. Piemēram, lai aplaistītu visus biroju nomas kompleksa teritorijā esošos apstādījumus un vienlaikus ietaupītu lietojamā ūdens patēriņu, tika uzstādīta lietus ūdens savākšanas sistēma ar atbilstošu krātuvi.

Atgādinām, ka "Outstanding" līmenis ir augstākais vērtējums BREEAM vērtējumu skalā, kurā ir pieci līmeņi – "Pass", "Good", "Very Good", "Excellent" un "Outstanding".

“Elemental Business Centre” ir biroju nomas komplekss, kas sastāv no divām savā starpā savienotām biroju ēkām – “Elemental Green” un Elemental Blue”. Pašlaik ēkas apdzīvo tādi nomnieki kā Zviedrijas finanšu holdinga kompānijas “Marginalen AB” grupas uzņēmumi “GelvoraSergel”, “Aizdevums.lv” un starptautiskais IT pakalpojumu uzņēmums “Arvato Systems”, “CV Market”, “Primend”, “Kapitel”, “Dyninno Group”, “Fiziocentrs”, kopstrādes telpas “Spaces”, “NordAgri”, “Hortimed” un “Rimi”.

Šobrīd biroju centrā nomai vēl pieejami 2000 m2 biroju platību, savukārt gandrīz 90 % ir jau iznomāti. Pieejamas telpas jebkura izmēra uzņēmumiem, sākot no 100 m2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses